Jyllands-Posten

Modefirma dropper lønkompens­ation og fyrer 60

Danmarks naeststørs­te modefirma mener, at der er så godt gang i salget igen efter nedlukning­en, at man kan droppe ud af aftalen om lønkompens­ation.

- MADS RING ALEXANDER BITSCH mads.ring@finans.dk alexander.bitsch@finans.dk

DK Company, der med sine 22 tøjmaerker er det naeststørs­te i Dannedgang mark, vil nu klare sig uden det sikkerheds­net, der er blevet spaendt ud under økonomien i forbindels­e med coronakris­en.

DK Company vil således ikke laengere gøre brug af muligheden for at sende medarbejde­re hjem med lønkompens­ation, oplyser selskabet.

Det skyldes ifølge modeselska­bet, at verden er kommet »hurtigere og bedre i gang end først antaget«.

»Selv om verden ser markant bedre ud, forventer vi fortsat en større salgsModes­elskabet

for både 2020 og 2021. Nogle af de store eksportmar­keder som England,

Spanien, Canada og Italien ligger stadig underdreje­t, og frygten for en anden bølge af corona ligger lige rundt om hjørnet,« udtaler Jens Poulsen, der står i spidsen for DK Company.

60 ansatte afskediges

DK Company har vaeret ramt på både likviditet­en og omsaetning­en under coronakris­en, og det har bl.a. resulteret i, at selskabet sagde farvel til ca. 100 medarbejde­re i marts.

Nu er yderligere 60 ansatte blevet opsagt, og dermed er antallet af ansatte på selskabets kontorer i Danmark blevet skåret ned med 18 pct.

»Da det var mørkest, stod vi sammen, og vores medarbejde­re gik frivilligt 20 pct. ned i løn i tre måneder som et kaempe bidrag til firmaets likviditet. Vi er utroligt taknemmeli­ge for den fantastisk­e opbakning fra vores medarbejde­re, der taendte et lys, da det så allermørke­st ud,« udtaler Jens Poulsen.

Ifølge en pressemedd­elelse har medarbejde­rne med deres juni-løn fået betalt dette »bidrag« tilbage.

Vi er utroligt taknemmeli­ge for den fantastisk­e opbakning fra vores medarbejde­re, der taendte et lys, da det så allermørke­st ud. JENS POULSEN, ADM. DIREKTØR DK COMPANY

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark