Jyllands-Posten

Hyrer erhvervsli­vet kun politiske profiler for at få bedre adgang til Borgen?

Stabschef Martin Rossens skifte fra Statsminis­teriet til Danfoss har atter ført til en debat om gyldne svingdøre, karensperi­oder og politisk inhabilite­t.

-

med tunge selskaber som Novozymes og Egmont.

»Efter 24 år som medlem af Folketinge­t, hvor jeg i 12 år virkede som minister, havde jeg helt enkelt lyst til at prøve kraefter med noget andet. For man kan jo gøre en positiv forskel på mange måder. Det er gået ganske fornuftigt indtil nu,« lyder det fra Brian Mikkelsen.

Alt for forsigtige hovedperso­ner

Han har med egne ord aldrig lagt skjul på, at de mange år på Borgen har givet ham et stort netvaerk i både dansk politik og dansk erhvervsli­v. Alligevel ser han intet kontrovers­ielt i sit skifte fra Erhvervsmi­nisteriet til Dansk Erhverv.

»Jeg er typen, der ser fremad, så jeg har ikke et udtalt behov for at gå ind i den verserende debat. Helt overordnet vil jeg dog sige, at selvfølgel­ig skal det vaere muligt at skifte fra politik til for eksempel det private erhvervsli­v og omvendt,« forklarer Brian Mikkelsen.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra hverken Martin Rossen eller Danfoss, hvilket fører os tilbage til Kresten Schultz Jørgensen, fordi han netop aergrer sig over den forsigtige fremgangsm­åde fra profilerne­s side.

»Der er tale om et fint kalibreret system af interesser, der taler sammen. Det er den højtbesung­ne danske model, som hele verden misunder os. Så lad os nu tale mere åbent om den. Det må vaere det første skridt. Derfor skal hovedperso­nerne heller ikke skamme sig over det, men vaere mere tydelige omkring, hvad deres job består af. I så fald vil dramatikke­n vaere til at overse.«

 ??  ?? Statsminis­ter Mette Frederikse­n sammen med sin afgående stabschef, Martin Rossen, og finansmini­ster Nicolai Wammen på Christians­borg. Foto: Jens Dresling
Statsminis­ter Mette Frederikse­n sammen med sin afgående stabschef, Martin Rossen, og finansmini­ster Nicolai Wammen på Christians­borg. Foto: Jens Dresling

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark