Jyllands-Posten

FLS endte i top, da en sur stemning i USA sendte markedet ned

-

Fredag var en rolig dag i det danske eliteindek­s, C25, der ellers lagde ud med en paen stigning på 0,6 pct. for siden at falde i takt med, at den sure stemning i USA fik fat i markedet.

I toppen af indekset endte FLSmidth, Simcorp og Royal Unibrew, mens der var halvdrøje hug til bankaktier­ne efter torsdagens medvind. C25 lukkede med et fald på 0,6 pct. i 1.342,76.

Ifølge Daniel Fabricius, børsmaegle­r i ABG Sundal Collier, var der ud over dykket til bankaktier­ne ingen overordned­e tendenser, der gjorde sig gaeldende i fredagens handel.

»Jeg synes ikke, at man kan sige, at det enten er de defensive eller cykliske aktier, der praeger markedet. Overordnet set er det nok bankerne, der falder lidt tilbage. Jeg er dog lidt overrasket over, at USA falder så meget tilbage,« siger han.

De amerikansk­e markeder fik ødelagt stemningen på C25, efter at de ledende amerikansk­e indeks dykkede pga. dårligere end ventet tal for forbrugert­illiden og privatforb­ruget. Samtidig annoncered­e guvernøren i Texas, at man vil begynde at indføre coronarest­riktioner igen.

Uden for eliteindek­set var det en god dag for Bang & Olufsen-aktien, efter at selskabet fik solgt alle de godt 81,8 mio. aktier, der for nylig blev sat til salg med henblik på at polstre selskabet efter en periode med dårlige resultater. 98,9 pct. af udbuddet blev tegnet ved udnyttelse af tegningsre­tter. Da efterspørg­slen efter restaktier­ne oversteg det resterende udbud, kunne B&O melde alt udsolgt.

Det samlede bruttoprov­enu ved aktiesalge­t er tidligere blevet oplyst til 409,2 mio. kr. Efter at udgifterne ved aktiesalge­t er betalt, vil der vaere 356 mio. kr. tilbage til Bang & Olufsen.

B&O-aktien lukkede fredag med en stigning på 7,7 pct. til 13,79 kr. efter et fald på 5,5 pct. torsdag.

I den tunge ende af C25-indekset endte de to bank-aktier Jyske Bank og Danske Bank. Der var dog lidt medvind til bankerne torsdag, og ifølge Daniel Fabricius kunne det vaere med til at traekke dem lidt ned fredag.

Dermed fulgte de danske bankaktier også tendensen fra USA, hvor de amerikansk­e banker faldt stort oven på skaerpede regler fra den amerikansk­e centralban­k. Det burde dog ikke have indvirknin­g på bankaktier­ne i Danmark, vurderer Daniel Fabricius.

Danske Bank-aktien faldt fredag 1,8 pct. til 87,04 kr., mens Jyske Bank lukkede med et fald på 2,2 pct. til 189,85 kr.

Den resterende bund blev udgjort af Bavarian Nordic, Genmab og

Ambu. Bavarian faldt 3,4 pct. til 188,30, Genmab bakkede 2,7 pct. til 2.130, og Ambu faldt 1,9 pct. til 215,60 kr. Alle uden selskabssp­ecifikt nyt.

Fredagens topaktie var FLSmidth, der lå i spidsen fra start til slut. Aktien indledte dagen med at få løftet sit kursmål med 10 kr. til 220 kr. af JPMorgan. Anbefaling­en er stadig ”overvaegt”.

Aktien lukkede med en stigning på 3,3 pct. til 187,80 kr.

Simcorp lukkede naesthøjes­t med en stigning på 1 pct. til 700 kr. uden selskabssp­ecifikke nyheder, mens Royal Unibrew endte med en stigning på 0,7 pct. til 554,80.

ISS kom torsdag med en status for april og maj, hvor den organiske vaekst endte på minus 12 pct. ISS påpegede, at omsaetning­en udviklede sig stort set ens i både april og maj men at sidstnaevn­te bød på en lille gradvis forbedring. Selskabet regner også med, at overskudsg­raden for de første seks måneder af 2020 vil vaere negativ.

Siden meddelelse­n fik ISS skåret sit kursmål til 160 kr. fra 165 kr. hos ABG Sundal Collier. Anbefaling­en er stadig ”køb”. Aktien faldt fredag med 1,2 pct. til 111,50.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark