Jyllands-Posten

Derfor bør politikern­e fra blå fløj smide klipklappe­rne

Højrefløje­n i byrådet bør bruge sommeren på at komme i storform og få genskabt billedet af en staerk blok, inden et udfordrend­e og afgørende år venter.

-

Ferien er nu så meget inden for raekkevidd­e, at man naermest kan smage roséen og taendvaesk­en. Selv ellers normalt velklaedte erhvervsfo­lk er set møde på arbejde med skjorten uden på buksen. Men før vi får set os om, er sommeren slut, og så går vi ind i et ophedet kommunalva­lgår.

Derfor bør politikern­e fra byrådets blå blok ikke falde hen ved weber-grillen. Der er et stort arbejde at gøre, for de borgerlig-liberale partier fremstår ikke just klar til naeste års valgkamp, der for alvor skydes i gang ved efterårets budgetforh­andlinger. Partierne i blå blok fremstår på mange måder splittede, og det er ikke kun i forhold til hinanden.

Blandt medlemmern­e af byrådets andre partier har man laenge talt om et betaendt samarbejds­klima i opposition­ens største parti, Venstre,

og i avisen stod den davaerende VU-formand først på året frem og luftede sin kritik af en byrådsgrup­pe praeget af sololøb, gamle politiske travere og manglende hensyn til baglandet. Siden fik Benjamin Boisen lyst til ikke laengere at vaere ungdomsfor­mand.

Fightere skal ikke true med at gå, men at blive. Ikke desto mindre har et højt profileret medlem af Venstres gruppe ifølge JP Aarhus’ oplysninge­r i vide kredse truet med at forlade partiet. Årsagen var samarbejds­problemer i gruppen. Kort tid efter kom medlemmet åbenbart på andre tanker. Det rimer ikke just på stabilitet og fordrageli­ghed.

Én, der derimod ikke talte ret meget om et exit, men i stedet gjorde noget ved det, var Peter Sporleder, der i februar forlod Venstre til fordel for De Konservati­ve. Faktisk ventede han helt til JP Aarhus var gået i trykken med historien om partiskift­et, før han orientered­e sin politiske leder, Bünyamin Simsek. At også de følelsesma­essige bånd blev kappet den torsdag aften, skulle senere vise sig i opgøret om Kongsgårde­n.

Med Sporleders exit fra Venstre fik De Konservati­ve ikke blot fordoblet sine mandater. Man fik også et medlem, der ikke ligefrem er rundet af samme diplomatis­ke og elegante facon, der ellers har praeget et af byrådets mindste partier gennem flere år.

Det rimer ikke just på stabilitet og fordrageli­ghed.

Det blev tydeligt, da han sammen med DF-rådmand Jette Skive sendte en bredside mod sine gamle partikolle­ger i Venstre i sagen om plejesvigt på plejehjemm­et Kongsgårde­n. Venstres politiske ordfører, Hans Skou, blev kaldt en hykler af Sporleder og Skive, der åbenbart står hinanden naert. Makkerskab­et mellem de to blev bl.a. udviklet i den første virak om et nyt stadion og isaer vaeddeløbs­banens fremtid, hvor Sporleders position ikke var på linje med

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark