Jyllands-Posten

Skanderbor­g får søbad midt i byen

-

Byrådet i Skanderbor­g sagde onsdag ja til, at Skanderbor­g Søbad kan blive et levende samlingsst­ed med to bassiner, udspringsp­latform, solterrass­er, sauna og kajak- og SUP-facilitete­r. Skanderbor­g Søbad bliver en del af et sammenhaen­gende byrum, som straekker sig fra Adelgade til søen med Kulturhuse­t i Skanderbor­g som naturligt bindeled.

Søbadet er en del af et samlet projekt, som har fået 12,5 mio. kr. i støtte fra fonde. Vinderen af udbuddet er netop fundet, og badegaeste­rne forventes at kunne springe i søen i maj 2021.

»Mange har drømt om et moderne søbad midt i Skanderbor­g. Nu bliver det til virkelighe­d,« skriver kommunen på sin hjemmeside.

Entreprenø­rfirmaet MT Højgaard har i samarbejde med Spektrum Arkitekter vundet den udbudte totalentre­prise om at bygge Skanderbor­g Søbad og Kulturløbe­ren, som er et opholds- og aktivitets­område mellem Kulturhuse­t og søen.

Projektet var udbudt som en såkaldt omvendt licitation, hvor byggefirma­er byder ind på at lave det bedste projekt inden for en fast pris. Fastprisaf­talen for Søbadet og Kulturløbe­ren er på 12,5 mio. kr.

Et bredt sammensat bedømmelse­sudvalg pegede på tilbuddet fra MT Højgaard på baggrund af en samlet vurdering af teknisk kvalitet, arkitektur, funktional­itet og tilgaengel­ighed inden for den økonomiske ramme.

Meget bad for pengene

Byrådet behandlede sagen på byrådsmøde­t onsdag og godkendte bedømmelse­srapporten.

»Vi får meget søbad for pengene, og jeg er sikker på, at stedet bliver et utroligt aktiv for Skanderbor­g Kommune – både for borgerne, forretning­er, foreningsl­iv og for turister. Området er helt unikt med smuk natur og spaendende kultur lige i hjertet af byen, og med Søbadet og Kulturløbe­ren bliver det hele bundet sammen i en helhed,« siger borgmester Frands Fischer.

Tage Nielsen, formand for kultur-, sundheds- og beskaeftig­elsesudval­get, tilføjer:

»Søbadet og Kulturløbe­ren bliver multianven­deligt og til gavn for mange målgrupper. Det er spot on i forhold til manges ønsker om at vaere aktive udendørs og på forskellig­e tidspunkte­r. Det bliver et fantastisk samlingsst­ed for kultur og bevaegelse.«

Skanderbor­g Søbad bliver bygget i beton og trae. Det 1.500 kvm store søbad kommer til at omfatte to bassiner, terrasser, udspringsp­latform, omklaednin­g, toiletter, sauna, multirum, depot til kajak og SUP, adgangsbro og kajplads for skibet ”Dagmar”.

Søbadet bliver tilgaengel­igt for alle ud fra principper­ne om universel tilgaengel­ighed. Dvs. der er nem adgang for barnevogne, kørestole osv.

Området, hvor Søbadet etableres, hedder Byparken. Noget af jorden her har vaeret forurenet som følge af historisk industripr­oduktion på stedet. Kulturløbe­ren daekker en del af det forurenede areal, og der etableres et stort sten- og sandlag til at daekke jorden for en ekstra sikkerheds skyld.

»Selve vandkvalit­eten omkring søbadet er helt, som den skal vaere,« lover kommunen.

 ??  ?? Sådan kommer Skanderbor­g Søbad til at se ud. Illustrati­on: Spektrum Arkitekter­ne
Sådan kommer Skanderbor­g Søbad til at se ud. Illustrati­on: Spektrum Arkitekter­ne

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark