Jyllands-Posten

Skanderbor­g Byråd udsaetter beslutning om Lille Nyhavn

Der bliver ikke foreløbig undveget fra kravet om, at Lille Nyhavn skal have erhverv i stueetagen.

- HENRIK GRØNVALD henrik.groenvald@jp.dk

Der kan gå op mod halvandet år endnu, inden der bliver taget endelig stilling til, om der skal vaere restaurant­er, caféer og butikker i stueetagen af prestigepr­ojektet Lille Nyhavn i Adelgade i Skanderbor­g.

Skanderbor­g Byråd valgte onsdag at udsaette vedtagelse­n af det tredje tillaeg til lokalplane­n, som vil lade det vaere op til bygherren, Lars Kromann, at bestemme, om der skal etableres lejlighede­r eller erhverv i stueetagen.

Byrådets Miljø- og Planudvalg havde indstillet til byrådet, at kommunen ikke skulle kaste håndklaede­t i ringen endnu.

»Et flertal i Miljø- og Planudvalg­et har anbefalet, at vi ventede med at tage stilling, så vi fastholder, at der indtil videre skal vaere restaurant­er. Alle har stemt for den løsning, og så kigger vi på det igen i efteråret 2021,« fortaeller formand Claus Leick (SF), Miljø- og Planudvalg­et.

En god grund

Et lokalplant­illaeg skal vedtages, senest tre år efter at det er fremlagt. Derfor er der ifølge udvalgsfor­manden tid til at give det yderligere en chance. Ikke mindst fordi Lille Nyhavn er et vigtigt projekt for Skanderbor­g, som vil give adgang til Skanderbor­g Sø, hvor der i dag er private haver.

»I forbindels­e med store udviklings­projekter siger vi altid, at vi skal fortsaette. Min egen holdning er, at når vi laegger en god grund til, så skal byen også have noget ud af det. Der skal gives noget tilbage, og det vil vi gå ret langt for at fastholde,« siger Claus Leick.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark