Jyllands-Posten

»Aarhus er en helt saerlig politisk kampplads«

Folketings­medlem Marcus Knuth tilslutter sig Mona Juul som folketings­kandidat i Østjylland­s Storkreds for Det Konservati­ve Folkeparti.

- MARIA DALHOFF maria.dalhoff@jp.dk

De Konservati­ves aktuelle medvind skal udnyttes til at sikre to østjyske mandater ved naeste folketings­valget.

Derfor har bestyrelse­n i Århus Konservati­ve Vaelgerfor­ening indstillet nuvaerende folketings­medlem for Det Konservati­ve Folkeparti Marcus Knuth som ny kandidat i Aarhus Sydkredsen, Østjylland­s Storkreds, hvor bl.a. Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, og tidligere borgmester finansmini­ster Nicolai Wammen (S) også er opstillet.

Marcus Knuth, der i november sidste år skiftede fra Venstre til Det Konservati­ve Folkeparti, havde indtil torsdag aften qua partiskift­et endnu ikke fundet en ny opstilling­skreds. Men torsdag godkendte bestyrelse­n i Århus Konservati­ve Vaelgerfor­ening ham som ny folketings­kandidat. Marcus Knuth skal dog endeligt vaelges også på den kommende generalfor­samling i Aarhus Sydkredsen efter sommerferi­en for officielt at vaere kandidat i kredsen.

»Aarhus er en helt saerlig politisk kampplads, og Det Konservati­ve Folkeparti var millimeter fra at få to mandater sidst. Vi går støt frem i meningsmål­inger, og derfor tror vi på, at der er mulighed for to – måske tre – mandater valgt i Østjylland­s Storkreds,« siger Marcus Knuth, der samtidig forlader sin hjemstavn, Lolland, hvor han er vokset op og har vaeret opstillet i Sjaellands Storkreds i en årraekke.

Marcus Knuth flytter til Horsens, hvor hans hustru, Josephine Nissen Knuth, stammer fra. I Horsens bor også det nuvaerende konservati­ve folketings­medlem Mona Juul, som blev valgt ind ved valget sidste år med 3.846 personlige stemmer. Mona Juul er opstillet i Aarhus Østkredsen, men hun ser ikke kollegaens Aarhus-kandidatur som en ulempe i forhold til sine egne chancer for at blive valgt ind i Folketinge­t igen. Tvaertimod ser hun Marcus Knuth som en »makker«.

»Vi skal arbejde med, ikke mod, hinanden. Marcus er kendt og har vaeret i politik i mange år. Det er superfedt, at De Konservati­ve i Østjylland får en virkelig staerk kandidat. Jeg kom sidste år udefra og var helt ny i politik. Det er kun en god ting, at der kommer en ny kandidat med en masse erfaring. Marcus og jeg sidder på hold sammen allerede nu i folketings­gruppen, og det bliver vildt fedt for Østjylland og isaer for Aarhus, at der er to staerke kandidater,« siger Mona Juul.

De to kandidater vil arbejde sammen om at øge østjyderne­s kendskab til konservati­v politik og kernevaerd­ier.

»Vi har allerede et fantastisk samarbejde, og man er meget staerkere, når man kaemper sammen. Det oplevede jeg også ved sidste valgkamp, hvor Naser Khader (K) og jeg gik sammen om at køre valgkamp sammen på Sjaelland,« siger Marcus Knuth, der erkender, at han flytter til en storkreds med i dag kun et konservati­vt mandat. Og endda for et mindre parti end sit tidligere.

 ??  ?? Mona Juul (K) ser frem til at få en politisk "makker" i Østjylland­s Storkreds. Foto: Casper Dalhoff
Mona Juul (K) ser frem til at få en politisk "makker" i Østjylland­s Storkreds. Foto: Casper Dalhoff

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark