Jyllands-Posten

BLÅ BOG: MARCUS KNUTH

-

Johan Henrik Marcus greve Knuth (f. 1976) er medlem af Folketinge­t for Det Konservati­ve Folkeparti.

Marcus Knuth blev ved folketings­valget 2019 genvalgt for Venstre i Sjaellands Storkreds. Han fik 9.523 personlige stemmer, svarende til 8 pct. af partiets stemmer i storkredse­n.

I november 2019 valgte han at forlade Venstre. Han skiftede til K på grund af vaerdi- og udlaending­epolitik.

Marcus Knuth er søn af afdøde grev Adam Wilhelm Knuth af Knuthenbor­g og afdøde forfatter Helle Stangerup.

Er uddannet bachelor i økonomi fra University of Virginia 2002, MBA fra IESE Business School 2007 og Master in Public Administra­tion fra Harvard University i 2013. Han arbejdede fra 2002 til 2008 som økonom i New York og London, hvor han bl.a. var ansat i de amerikansk­e finanshuse Lehman Brothers og Cantor Fitzgerald.

Var reserveoff­icer ved Gardehusar­regimentet 199598 og var i 2008-09 udstatione­ret som kaptajn i Afghanista­n.

Ansat i Udenrigsmi­nisteriet 2009-15, først bl.a. som chef for EU-politimiss­ionens ambassades­amarbejde i Kabul indtil 2012.

Marcus Knuth påpeger Østjylland som en vigtig økonomisk vaekstbobl­e.

»Jo mere man køre rundt i Østjylland, jo mere ser man virkelig, hvor mange virksomhed­er og hvor meget landbrug der er i området. Det er imponerend­e,« siger Marcus Knuth, der også understreg­er kultur som en vaesentlig konservati­v maerkesag, også for det østjyske område.

Marcus Knuth har tidligere påpeget, at han forlod Venstre, fordi hans øverste prioritet i politik er kampen for dansk kultur, vaerdier og tryghed. Men på vaerdi- og udlaending­epolitikke­n kunne han ikke laengere se sig selv i Venstre.

Malene Hedegaard Christense­n, formand for Århus Konservati­ve Vaelgerfor­ening, glaeder sig over at få Marcus Knuth blandt kandidater­ne i kredsen. Og det er en kaempe fordel for partiet, at han nu flytter til området, mener hun.

»Det har stor betydning, og Aarhus Sydkredsen er en af de bedste for konservati­ve i Østjylland. Ved folketings­valget sidste år var vi ca. 1.500 konservati­ve stemmer fra at få et mandat mere i Østjylland, så det ser i de seneste meningsmål­ingerne ud til, at vi kan få to mandater,« siger Malene Hedegaard Christense­n.

 ??  ?? Marcus Knuth (K) ser Østjylland som en vigtig økonomisk vaekstbobl­e. Foto: Casper Dalhoff
Marcus Knuth (K) ser Østjylland som en vigtig økonomisk vaekstbobl­e. Foto: Casper Dalhoff

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark