Jyllands-Posten

BLÅ BOG: MONA JUUL

-

Mona Juul (f. 1967) er medlem af Folketinge­t for Det Konservati­ve Folkeparti.

Mona Juul blev ved folketings­valget 2019 valgt for Konservati­ve i Østjylland­s Storkreds. Hun fik 3.846 personlige stemmer, svarende til hver syvende af partiets stemmer i storkredse­n.

Mona Juul er datter af datter af pensionist, fhv. gartner og lagermedar­bejder Henning

Juul Kristensen og pensionist, fhv. teknisk tegner Karen Juul.

Er uddannet i strategisk planning, Den Danske Reklamesko­le, 2000-2001. Hd (A), Handelshøj­skole Syd (Syddansk Universite­t), 1992-1993. Ha

(E), Handelshøj­skole Syd (Syddansk Universite­t) 1988-1990. Hun har bl.a. arbejdet som accountman­ager i Gynther & Company, 1998-1999, kontaktche­f og teamchef, Envision

A/S, 1999-2003, hvor hun siden blev bl.a. strategisk direktør, adm. direktør og partner.

Er og har vaeret medlem af en raekke bestyrelse­r m.m. Herunder bl.a. medlem af bestyrelse­n for FCG First Chair Group fra 2018, medlem af bestyrelse­n for Erhverv Aarhus 2016-2019. Medlem af WWF’s praesidium fra 2013, medlem af bestyrelse­n, Envision A/S fra 2003.

»Men det kendetegne­r også konservati­ve. Det nemmeste i verden havde vaeret at blive i min tidligere kreds og for mit tidligere parti. Men det handler om, at man braender for sagen og ikke for at have en sikker taburet,« siger Marcus Knuth.

Ikke lokalpolit­ikere

De to konservati­ve folketings­medlemmer pointerer, at de begge har erhvervsba­ggrund. Den vil de benytte til bl.a. at besøge lokale virksomhed­er. De vil begge arbejde for bl.a. bedre infrastruk­tur i Østjylland, herunder etablering­en af den laenge planlagte tunnel under Marselis Boulevard i Aarhus, men egentlige lokalpolit­ikere ser de sig ikke som.

»Det skal man holde sig fra, når man er folketings­medlem. Vi har lokalpolit­ikere i Aarhus, og det er fedt med lokalt samarbejde. Vi kommer også til at hjaelpe under kommunalva­lgkampen naeste år. Først og fremmest handler det om at skabe resultater for vores borgerlige projekt,« siger Mona Juul.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark