Jyllands-Posten

Baltisk hovedstad klar med utradition­elt sommerferi­einitiativ

-

så vi vil på denne måde forsøge at give borgere og besøgende i Vilnius noget sommerferi­estemning midt i storbyen,« siger Remigijus Šimašius.

Vilnius’ Open Beach vil vaere åben for afslapning, solbadning, beachvolle­y og forskellig­e andre aktivitete­r. Man er også velkommen til at medbringe sin baerbare computer og arbejde.

Den fulde strandople­velse er naturligvi­s ikke mulig uden havet, så i løbet af dagen vil en storskaerm transmitte­re bølgeskvul­p og afslappend­e lyde fra Østersøen, mens programmet om aftenen inkluderer film, populaere serier og koncerter. Om søndagen vil området vaere dedikeret til familier med et saerligt program for børn og unge.

De danske graenser er åbne igen for turister fra Tyskland, Norge og Island – og det til stor glaede for dansk feriehustu­risme. Branchen har vaeret hårdt ramt af de lukkede graenser, der på blot tre måneder har kostet mere end tre millioner overnatnin­ger på landsplan. Heldigvis er der ifølge en af Danmarks førende feriehusud­lejere, Dancenter, gode udsigter til at kunne indhente en stor del af det tabte ved at vende blikket mod skuldersae­sonen nu, hvor kapacitet i juli efterhånde­n er fuldt booket:

»De seneste måneders graenseluk­ning har medført store udfordring­er for hele feriehusbr­anchen, men i øjeblikket ser vi ind i en juli måned, hvor vi kan melde naesten fuldt booket. Coronaviru­s har nemlig betydet, at endnu flere danskere end tidligere holder deres sommerferi­e i et af landets feriehuse, og det er naturligvi­s rigtig glaedeligt,« siger adm. direktør i Dancenter Kim Holmsted, der desuden er formand for Feriehusud­lejernes Branchefor­ening, og fortsaette­r:

»Derudover ser vi et stort potentiale i skuldersae­sonen, hvor vi i øjeblikket oplever en stigning på 25 pct. i antallet af bookinger i september og oktober sammenlign­et med samme tidspunkt

 ??  ?? Byliv og solbadning i skøn forening i Vilnius. Foto: Blue Ocean PR
Byliv og solbadning i skøn forening i Vilnius. Foto: Blue Ocean PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark