Jyllands-Posten

Ellemanns naermeste rådgiver er stoppet

Toprådgive­r i Venstre forlod mandag sin post pga. uenighed om strategien og retningen i partiet.

- NIKOLAJ RYTGAARD nikolaj.rytgaard@jp.dk

Jakob Ellemann-Jensen mister sin toprådgive­r, Jesper Kraft, der fratraeder sin stilling mandag.

»Jeg vil ikke påstå, at hver eneste dag har vaeret idel lykke. Politik er vigtigt, laererigt og ikke så sjaeldent sjovt, hvis man gør det rigtigt. Men det kan også vaere hårdt – det har det vaeret på det seneste,« skriver Jesper Kraft på de sociale medier og fortsaette­r:

»Da jeg blev rådgiver for Jakob, lovede jeg, at jeg altid ville sige tingene aerligt og uden omsvøb. Det har jeg gjort. Men det er svaert at fungere godt som rådgiver i laengden, hvis man for ofte er uenig i de strategisk­e beslutning­er, der bliver truffet, og den politiske retning, der bliver konsekvens­en. Og så må vore veje skilles.«

Ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r bunder bruddet i en grundlaegg­ende uenighed om, hvordan Venstre skal vinde magten tilbage. Om det kort fortalt skal ske ved at appellere til radikale vaelgere, som kan hives hen over den politiske midte – eller om det skal ske ved at overvinde frafaldne DF’ere, der stemte på Socialdemo­kratiet ved det seneste valg. Jesper Kraft tilhørte den sidste skole.

I Venstre er han generelt kendt for vaere mere borgerligt orienteret end gennemsnit­tet, og han var f.eks. med til at udarbejde et omdiskuter­et udlaending­eudspil, som partiet praesenter­ede op til valget i 2015, og som indeholdt en lang raekke stramninge­r af politikken.

Jakob Ellemann-Jensen udtaler i en pressemedd­elelse, at Jesper Kraft har vaeret en »vaerdsat og kompetent rådgiver«:

»Siden vores tid sammen i ministerie­t og min første tid som formand har udfordring­erne aendret sig, og derfor justerer jeg nu på mit hold, og Jesper stopper i Venstre.

Jeg takker for vores gode, taette og tillidsful­de samarbejde, og jeg ønsker Jesper alt det bedste fremover.«

Jesper Kraft er 38 år, uddannet jurist og har arbejdet for Venstre uafbrudt, siden han startede i partiet som studerende i 2006. Han blev forfremmet gennem årene og blev i 2018 ansat som saerlig rådgiver i Miljø- og Fødevaremi­nisteriet, da Jakob Ellemann-Jensen blev minister. Han blev hentet ind i samme stilling, da den nye formand blev kåret for under et år siden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark