Jyllands-Posten

Over en halv million mennesker er døde med corona

USA tegner sig for en fjerdedel af alle verdens dødsfald blandt coronasmit­tede, viser en opgørelse.

-

Dødstallet blandt coronasmit­tede har rundet en halv million mennesker på verdenspla­n, viser en opgørelse fra det amerikansk­e Johns Hopkins University.

Opgørelsen er baseret på indberetni­nger fra myndighede­r over hele verden og viser, at 500.108 søndag var døde efter coronasmit­te.

Søndag viste universite­tets opgørelse også, at 10 millioner mennesker i verden nu er testet positive for coronaviru­s.

Alene i USA er der registrere­t lidt over 2,5 millioner smittede, hvoraf 125.747 søndag aften dansk tid var bekraeftet døde.

Dermed tegner USA sig for en fjerdedel af verdens registrere­de dødsfald blandt coronasmit­tede.

Brasilien har naestflest dødsofre med over 57.000 registrere­de dødsfald blandt de coronasmit­tede.

Europa ramt relativt hårdt

Målt på antallet af døde per million indbyggere er USA og Brasilien imidlertid ikke de hårdest ramte lande.

Mens USA har i omegnen af 390 døde for hver million indbyggere, og Brasilien har cirka 270, tegner andre lande sig for langt flere dødsofre set i forhold til indbyggert­allet. Her er det Europa, der er hårdest ramt.

Belgien har omkring 840 døde for hver million indbyggere, mens Storbritan­nien har omkring 640, Spanien omkring 605 og Italien omkring 575.

Sverige kan melde om cirka 520 døde for hver million indbyggere, viser en opgørelse fra Worldomete­r.

Danmark har til sammenlign­ing 104 døde for hver million indbyggere.

Den lille republik San Marino,

der er verdens femteminds­te land og ligger lige op ad Italiens vaerst ramte regioner, har 42 døde af en befolkning på 34.000. Det svarer til over 1.200 døde per million indbyggere.

Kina, hvor coronaviru­ssen først blev opdaget, har officielt meldt om 4.634 døde i alt. Det svarer til tre døde per en million indbyggere. Mange eksperter har dog sat spørgsmåls­tegn ved, om tallet er korrekt.

Det er for alle tallene vaerd at bemaerke, at der er forskel fra land til land på, hvordan dødsfald bliver opgjort. Derfor kan det også vaere svaert at sammenlign­e direkte mellem lande.

 ??  ?? En kvinde testes for covid-19 i Austin, USA. Målt på antallet af døde per million indbyggere er USA ikke et af de hårdest ramte lande i verden.
Foto: Sergio Flores
En kvinde testes for covid-19 i Austin, USA. Målt på antallet af døde per million indbyggere er USA ikke et af de hårdest ramte lande i verden. Foto: Sergio Flores

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark