Jyllands-Posten

Udlandsoph­old gav Morten Skoubo et bredt syn på livet

Morten Skoubo søgte bevidst mod flere lande som aktiv fodboldspi­ller for at opleve flere kulturer.

- BENJAMIN LILLELUND benjamin.lillelund@jp.dk

»Vil du med til Indien?«

Spørgsmåle­t fik Morten Skoubo i sommeren 2014 fra sin tidligere traener, da han spillede i Holland.

Angriberen var netop stoppet i OB efter tre år og ledte efter et sidste eventyr inden karrierest­op. Mads Junker skulle også med, så Skoubo tog med på eventyret hos Delhi Dynamos.

Skoubo indlogered­e sig i en hotellejli­ghed, hvor han boede i saesonens tre måneder. Her fik han mulighed for at opleve kulturen på egen krop – bogstaveli­gt talt. Til klubfrokos­t var der både indisk og internatio­nal mad.

»Man skulle passe på, at man ikke fik for meget indisk mad. Ellers vidste man godt, hvor man kom til at sidde laenge,« griner Skoubo.

Lad detaljerne om toiletbesø­g blive ved det.

Når Delhi Dynamos skulle spille kampe, fløj holdet gerne til modstander­ens by et par dage før, så spillerne kunne se flere steder af Indien.

»Det passede godt til min ånd. Jeg så helt ufatteligt mange templer, men jeg oplevede også kontraster­ne mellem slumområde­r og rige komplekser, der lå side om side. Det var lige så meget en oplevelses­tur som fodboldtur.«

Både job og hobby

Netop det med at opleve verden var centralt for Morten Skoubo i fodboldkar­rieren.

Ud over Danmark – hvor han optrådte for FC Midtjyllan­d, Brøndby og OB – havde han ophold i både Tyskland, England, Spanien og Holland og altså Indien.

Han forklarer, at han så fodbold som job og hobby samtidig. Det udnyttede han til at suge til sig af kulturen i det pågaeldend­e land i tiden rundt om fodboldopg­averne.

»Jeg ser det som at åbne sit sind i stedet for at blive i Danmark og taenke, at livet skal leves på én bestemt måde. Det har givet mig et godt perspektiv på livet.«

Saerligt levemåden i Spanien har Morten Skoubo taget til sig, efter at han på bagkant af Indien-eventyret indstilled­e karrieren og bosatte sig i Danmark.

Dernede skal man ikke skrive i kalenderen, hvis man skal mødes til en kop kaffe. Man tager det mere dag for dag.

En tilgang, som Skoubo har haft lidt udfordring­er med i Danmark, hvor »det hele helst skal vaere kalenderaf­talt flere uger i forvejen«.

»Jeg kan ringe til en kammerat og spørge, om vi skal ses dagen efter, men hvor svaret er, at han da selvfølgel­ig har aftaler. Mine venner ved, at jeg har det sådan, men jeg er blevet bedre til aftaler, efter at jeg har fået børn. Så er man nødt til at organisere sit liv en smule,« fortaeller han, men understreg­er, at han i Tyskland også laerte vaerdien af at arbejde for tingene.

Hjalp nye spillere

For to år siden blev Morten Skoubo far første gang, og familien er lige blevet udvidet med endnu et medlem. Inden corona var han begyndt på en masterudda­nnelse inden for businessco­aching på Copenhagen Coaching Center, men det er p.t. sat på hold.

Efter karrierest­oppet i januar 2015 hjalp han en overgang nye spillere i Brøndby med at falde til i et nyt land, som han selv havde stor erfaring med.

Han har bl.a. hjulpet Anthony Jung og Simon Tibbling med bolig, bil, forsikring­er, internet og lejekontra­kter.

»Det er alle de nødvendige, men irriterend­e ting at forholde sig til. Ofte har klubben ikke haft ressourcer til at passe på nye spillere, så jeg hjalp spillerne med at få en livsbase i Danmark,« siger han.

Sin bedste fodboldtid havde Morten Skoubo nok også i Brøndby. I 2005 var han på holdet, der vandt både pokalturne­ringen og klubbens seneste mesterskab.

Til gengaeld står landsholds­tiden lidt uforløst for ham. Fra 2003 til 2011 fik han seks A-landskampe med ét mål til følge.

»Jeg fik ikke de landskampe, jeg gerne ville have. Jeg var dog ofte udtaget og sad meget på baenken, og det var også utrolig hyggeligt.«

Morten Skoubo, tidl. forboldspi­ller, studerende, København

 ??  ?? Efter i en årraekke at have vaeret dygtig til at finde netmaskern­e inde på banen for blandet Brøndby er den tidligere målsluger Morten Skoubo i gang med at dygtiggøre sig uden for banen. Arkivfoto: Lars Poulsen
Efter i en årraekke at have vaeret dygtig til at finde netmaskern­e inde på banen for blandet Brøndby er den tidligere målsluger Morten Skoubo i gang med at dygtiggøre sig uden for banen. Arkivfoto: Lars Poulsen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark