Jyllands-Posten

Forsker i sportsøkon­omi: Landstraen­eren udfordrer DBU's strategisk­e hensyn

Kasper Hjulmands kritik af bettingind­ustrien har vakt opsigt pga. DBU's samarbejde med Danske Spil.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Kasper Hjulmand vil ikke opfordre folk til at bruge penge på odds og betting.

Faktisk er han tilhaenger af et forbud mod spilreklam­er, siger traeneren for det danske herrelands­hold i fodbold i et interview med Radio4’s sportsprog­ram ”Fremkaldt”, hvor han bl.a. slår fast:

»Det skal ikke vaere sådan, at vi som branche er med til at opfordre til det (betting, red.).«

Landstraen­erens arbejdsgiv­er, Dansk Boldspil-Union (DBU), har imidlertid et samarbejde med Danske Spil, der har vaeret sponsor for det danske herre- og kvindeland­shold i fodbold siden 2017.

Derfor kan det udgøre et strategisk problem for DBU, når »cheftraene­ren for organisati­onens kommerciel­le lokomotiv blander sig i det kommerciel­le arbejde«, lyder der fra Kenneth Cortsen, der forsker i sportsøkon­omi og -branding på University College i Nordjyllan­d.

Kontrovers­iel markering

»Personligt havde jeg ikke gjort det. Det er vigtigt at have en strategisk bevidsthed i en profession­el sportsverd­en, der er så afhaengig af markedsfør­ing – isaer når man er landstraen­er i et fodboldlan­d som Danmark, hvor alle ens udtalelser vil vaekke stor opmaerksom­hed.«

Danske Spil har henvist til DBU, hvor kommunikat­ionschef Jakob Høyer over for TV 2 Sport afviser, at Kasper Hjulmand »kritiserer en af vores største sponsorer«:

»Jeg synes, han rejser en relevant debat om bettingomr­ådet og industrien samlet set«.

DBU’s diplomatis­ke svar aendrer dog ikke på Kenneth

Cortsens opfattelse af sagen:

»Et sponsorat lever i høj grad af positive associatio­ner, og når en fremtraede­nde figur som landstraen­eren udtaler sig på den her måde, er det spørgsmåle­t, hvordan det påvirker sponsorate­t. Det kontrovers­ielle er jo ikke, at han udtaler sig om, at der er en relation mellem betting og spilafhaen­gighed. Det kontrovers­ielle er, at landstraen­eren tager del i den diskussion uden at tage nogen hensyn til sin arbejdsgiv­ers strategisk­e hensyn.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark