Jyllands-Posten

»Danfoss skal vaere førende inden

Der har aldrig vaeret større fokus på grøn omstilling, og det skaber muligheder for Danmarks største industrise­lskab. Med Kim Fausing i spidsen går Danfoss efter at vaere verdens førende inden for netop den grønne omstilling – bl.a. med flere opkøb.

- SIGNE FERSLEV PEDERSEN sife@finans.dk

Danfoss skal vaere verdens førende cleantech-virksomhed inden for sine forretning­sområder, og for at nå det mål har adm. direktør Kim Fausing sat den teknologis­ke udvikling allerøvers­t på sin agenda.

»Danfoss skal vaere den teknologif­ørende spiller, og min rolle er at sørge for, at vi holder vores strategisk­e retning og udvikler de teknologie­r, der gør en forskel,« siger Kim Fausing.

Dermed definerer Kim Fausing for første gang klart sin rolle og det aftryk, han som topchef vil saette i Danfoss, hvor ambitioner­ne altid har vaeret store og globale, men hvor konkurrenc­en på den globale arena er til at få øje på.

Kim Fausing har vaeret i Danfoss siden 2007, han blev COO (driftsdire­ktør) i 2008 og har siden 2017 haft posten som adm. direktør. Han fremstår som en strømlinet mand med en strømlinet plan, da Jyllands-Posten møder ham i et mødelokale på Danfoss’ hovedkonto­r i Nordborg. Mere i effektiv forstand end overfladis­k.

Intet synes overladt til tilfaeldig­hederne, ordene falder sikkert og trovaerdig­t, og Fausing lyder som en, der har viet sin karriere til Danfoss. Han er der, fordi det giver mening for ham. Der er et mål, og der er et formål.

»Vi kan have en direkte indflydels­e på, at den grønne transforma­tion globalt set faktisk kommer til at ske. Det er enormt motiverend­e. Vi laver mange teknologie­r, men det er det, at vi kan få det store fingeraftr­yk på noget, der virkelig betyder noget,« siger han og tilføjer, at hele Danfoss’ forretning er forankret i teknologis­ke løsninger, der skal »hjaelpe verden til at vaere et bedre sted«.

Men Danfoss er ikke det eneste industrise­lskab i verden, som ønsker at udnytte det momentum, den grønne dagsorden skaber for industrivi­rksomheder med løsninger inden for nedbringni­ng af CO2-udledning.

Aggressiv strategi

Og det er ikke hvem som helst, Danfoss er oppe imod. Konkurrent­erne taeller industrima­stodonter som Parker, Emerson, Honeywell og Bosch, hvor sidstnaevn­te i seneste regnskabså­r omsatte for 77,7 mia. euro, svarende til svimlende 580 mia. kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark