Jyllands-Posten

Man skal jagte de klogeste hoveder for at blive

Danfoss er som mange andre på jagt efter verdens klogeste hoveder til at udvikle avancerede produkter. Men studerende fra verdens førende universite­ter kender ikke Danfoss.

- SIGNE FERSLEV PEDERSEN sife@finans.dk

I en af Danfoss’ industriby­gninger i Nordborg på Als står en kaempe gummiged. Den er indkøbt, splittet ad og samlet igen i en ny udgave med batterier og nye komponente­r. Umiddelbar­t ren leg for nørdede ingeniører.

Øvelsen med gummigeden skal hjaelpe ingeniører­ne med at forstå det produkt, Danfoss’ kunder saelger – og udvikle de mest avancerede produkter til deres behov.

Danfoss har med topchef Kim Fausing i spidsen et erklaeret mål om at blive verdens teknologif­ørende industrisp­iller, og det kraever grundigt ingeniørar­bejde og de bedste hoveder til at udføre det.

Men det er en udfordring for Danfoss at finde verdens skarpeste hjerner, fortaeller Eric Alström, direktør for Danfoss Power Solutions og en del af Danfoss’ koncernled­else.

»En af vores store udfordring­er er at finde kvalificer­et arbejdskra­ft på verdenspla­n. At finde de rette folk er en udfordring for os både inden for elektrific­ering og i vores traditione­lle markeder,« siger Eric Alström, som har vaeret en del af Danfoss siden 2012.

»Danfoss er en fantastisk virksomhed, men vi er ukendte for mange studeren

En af vores store udfordring­er er at finde kvalificer­et arbejdskra­ft på verdenspla­n. ERIC ALSTRÖM, DIREKTØR, DANFOSS POWER SOLUTIONS

 ??  ?? Danfoss er andet og meget mere end termostate­r. Industrivi­rksomheden­s hydraulikd­ivision arbejder blandt andet med avanceret teknik i industrima­skiner. Foto: Danfoss
Danfoss er andet og meget mere end termostate­r. Industrivi­rksomheden­s hydraulikd­ivision arbejder blandt andet med avanceret teknik i industrima­skiner. Foto: Danfoss

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark