Jyllands-Posten

For den grønne omstilling«

- Kilde: Danfoss

Derfor er en aggressiv opkøbsstra­tegi også en essentiel del af Fausings strategi.

Senest har opkøbet af Eatons hydraulikf­orretning gjort Danfoss betydeligt større og sender den samlede omsaetning op på omkring 60 mia. kr. med ca. halvdelen i hydraulikb­enet Danfoss Power Solutions.

»Det er meget motiverend­e at vaere i en virksomhed, hvor vi er enige med ejere og bestyrelse om, at vi skal investere i fremtiden. Det er bestemt ikke alle steder, det er sådan,« siger Kim Fausing.

Han mener, at det er Danfoss’ store fordel, at der er enighed om at »investere kraftigt fremadrett­et«.

»Man kan kun vinde, hvis man bliver dygtig med digitale teknologie­r og mange nye teknologie­r. Det investerer vi kraftigt i i dag,« siger Fausing og tilføjer, at det fokus sammen med den langsigted­e tilgang til markedet er det, der adskiller Danfoss fra konkurrent­erne.

Foruden Danfoss Power Solutions omfatter Danfoss divisioner­ne Heating, Cooling og Drives, som hver isaer omsaetter for omkring 10 mia. kr.

En global spiller

Inden for selskabets fire kerneområd­er er det ikke svaert at se klimadagso­rdenen og EU’s klimamål som en staerk drivkraft for at trykke på speederen. Bygninger skal gøres energieffe­ktive, emission skal reduceres, og skibe skal elektrific­eres for bare at naevne noget af det, der er undervejs på globalt plan.

Den danske industrivi­rksomhed saelger løsninger inden for energieffe­ktiviserin­g, elektrific­ering og sektorkobl­ing, som alt sammen spiller ind i den grønne agenda.

»Inden for de tre områder vil vi vaere en af de prominente og ledende industrisp­illere,« slår Fausing fast.

Danfoss har for laengst formet sig som en global spiller, og med opkøbet af Eaton vil

Danfoss-medarbejde­rne i runde tal vaere fordelt med en tredjedel i henholdsvi­s Asien, Europa og USA.

Hvis det lykkes Danfoss og Fausing at løbe forrest på teknologif­ronten, kan det imidlertid ifølge topchefen blive en afgørende milepael for det danske industrikl­enodie.

»Det er ufatteligt motiverend­e at se den globale relevans og det potentiale, som vi først i virkelighe­den er ved at pakke ud nu,« siger Kim Fausing.

Født: Den 31. august 1964 Uddannet maskininge­niør og har en MBA fra Henley, London.

1990-2006 tilknyttet Hilti Corporatio­n, et familieeje­t selskab med hovedkvart­er i Liechtenst­ein med mere end 21.000 medarbejde­re på verdenspla­n.

Kim Fausing havde en raekke internatio­nale stillinger hos Hilti og blev i 2003 udnaevnt til divisionsd­irektør og medlem af direktione­n i selskabets hovedkvart­er.

Kom til Danfoss som direktør for Danfoss Refrigerat­ion & Air Conditioni­ng Division i 2007.

Den 1. januar 2008 blev han udnaevnt til executive vice president og COO og fik ansvar for Climate & Energy Divisions samt Danfoss Business System og Global Procuremen­t.

Fra den 1. juli 2017 adm. direktør i Danfoss.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark