Jyllands-Posten

Levering

-

kant med dronetekno­logi og få den kommercial­iseret, end hvis vi gør det modsatte,« siger Stefan Plenge.

Alene hos Nemlig.com vil dronelever­ing kunne afløse mange af de varevogne, som Nemlig.com i dag sender ud på gader og straeder. Hvor det i dag er 83 pct. af Danmarks husstande, der kan få levering fra Nemlig.com, vil det tal kunne stige til naesten 100 pct.

»Med droner bliver omkostning­erne til levering nedbragt betydeligt. Det vil også betyde, at det bliver endnu mindre vigtigt, hvor du vaelger at bo i Danmark. Det åbner for nogle virkelig interessan­te perspektiv­er for, hvordan vores samfund vil udvikle sig,« siger Stefan Plenge.

Hvornår det bliver muligt at have transportd­roner i luften og tilbyde dronelever­ing, tør han ikke gisne om. Det hele handler nu om politik og regler, så det afhaenger af politikern­e, siger han.

»Der er en masse spørgsmål, man skal forholde sig til, også de mindre behagelige om for eksempel, hvem der har ansvaret ved en ulykke med en autonom drone. Men de beslutning­er skal tages – og når de er taget, kan det gå rigtig staerkt med at komme ud over stepperne. Så hvis politikern­e gerne vil det her, kan det gå enormt hurtigt,« mener Stefan Plenge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark