Jyllands-Posten

God slutspurt for C25 og belønning til NKT

-

En milliardor­dre til NKT sikrede kabelkonce­rnen en placering i topfeltet på den danske hovedbørs mandag, hvor C25-indekset sidst på dagen også fik møvet sig i plus efter en noget ujaevn dag, hvor graensen mellem plus og minus blev krydset adskillige gange.

Slutfacit for C25 blev en stigning på 0,1 pct. til 1344,20, efter at indekset i løbet af dage havde vaeret nede at runde i 1336,56. Dermed fik indekset revanchere­t sig efter et samlet fald på 2,6 pct. de sidste tre dage op til weekenden.

ISS snuppede med et fald på 3,0 pct. til 108,20 kr. en bundplacer­ing i eliteindek­set. Servicekon­cernen meddelte sidst på dagen, at den efter nedgang i aktivitets­niveauet hos kunderne fyrer 300 medarbejde­re i Danmark. Nedgangen skyldes både coronakris­en og kontraktti­lpasning, oplyser selskabet i en pressemedd­elelse mandag eftermidda­g.

Allerede før meddelelse­n lå ISSaktien dog lavere, efter at finanshuse­t Jefferies havde peget på indtjening­smodvind og gentaget en negativ anbefaling og et kursmål på blot 80 kr.

NKT var mandagens solstråleh­istorie, med nyheden om at selskabet er løbet med en kontrakt på over 1 mia. euro til den sidste del af det tyske Südlink-projekt.

»Jeg er ikke overrasket over, at de får en bid af kagen - men de får nok en lidt større del, end jeg havde ventet. Den sidste bid af Südlink er et kaempe projekt med en total ordrestørr­else på 2 mia. euro i alt i markedspri­ser. Jeg havde regnet med en tredjedel, men nu får de lidt mere end halvdelen. Det synes jeg, er rigtig flot,« siger Casper Blom, der er aktieanaly­tiker hos finanshuse­t ABG Sundal Collier.

NKT blev belønnet med en kursstigni­ng på 5,9 pct. til 148 kr.

Tilbage i C25 toppede Jyske Bank med en stigning på 3,4 pct. til 196,30 efterfulgt af Danske Bank, som endte i 89,30 kr. efter en stigning på 2,6 pct. Der var ikke noget nyt fremme om de to banker, men generelt klarede finansakti­erne sig godt i den europaeisk­e aktiehande­l.

DSV Panalpina gjorde også en god figur og sluttede 2,3 pct. højere i 809,80 kr.

Ifølge analytiker­e hos Deutsche Bank har transportk­oncernen i høj grad formået at tilpasse sig coronakris­ens udfordring­er, og det giver anledning til et løft i bankens langsigted­e kursmål for aktien til 900 kr. fra 770 kr.

Anbefaling­en af aktien er fortsat "køb".

Novo Nordisk var også nyhedsaktu­el med en godkendels­e af sin Rybelsus-tablet til behandling af type 2-diabetes i Japan. Det var en ventet godkendels­e, og aktien endte 1,2 pct. lavere i 434,85 kr.

DFDS kunne desuden fortaelle, at det vil reducere omkostning­erne i kølvandet på coronakris­en. Det indebaerer blandt andet, at selskabet vil sige farvel til 650 ansatte - heraf 200 medarbejde­re, der er ansat i Danmark.

Rederiets aktie sluttede i 209 kr. efter en stigning på 1,0 pct.

Tirsdag er der stor fokus på en tale af den amerikansk­e centralban­kchef, Jerome Powell.

»Her vil han sikkert indikere, at man er klar til at gøre, hvad der skal til for at understøtt­e økonomiern­e,« siger seniorakti­erådgiver Martin Munk fra Jyske Bank.

Han peger på muligheden for, at Fed-chefen vil udtrykke sig positivt i forhold til at skrue op for programmer­ne for opkøb af vaerdipapi­rer.

»Det er noget, som markederne rigtigt godt har kunnet lide og har haft en stabiliser­ende effekt på finansmark­ederne,« tilføjer Martin Munk.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark