Jyllands-Posten

Ekstra køretid ved aarhusians­k trafikknud­epunkt

-

Fra mandag og frem til den 31. juli vil den vestgående trafik påÅhavevej ledt ind i ét spor. Det betyder, at bilister, der kører fra Aarhus midtby og ud mod motorvejen via Åhavevej, må forvente ekstra køretid pga. vejarbejde.

Vejarbejde­t er nødvendigt, fordi der på en kortere straekning af Åhavevej er saetningss­kader, der skal udbedres, lyder forklaring­en fra Aarhus Kommune.

Det sker ved at indbygge et aflastning­slag af såkaldte letklinker. Under vejarbejde­t vil vestgående trafikante­r blive ledt ind i et spor og over på en ny vej nord for Åhavevej. Vejen er etableret som en del af udviklinge­n af Eskelunden, der bliver Aarhus’ nye natur-og eventområd­e. Den

2

nye vej skal på sigt fungere som indgang til en shuttlebus-plads.

»Vejarbejde­t på Åhavevej har vaeret indtaenkt i Eskelund-projektet fra starten. Vi har netop anlagt den nye vej til shuttlebus-pladsen, som vi under vejarbejde­t kan bruge som midlertidi­g kørevej. På den måde undgår vi at lukke en af Aarhus’ store indfaldsve­je,« forklarer Bjarke Lindgaard Jensen,ingeniør, Teknik og Miljø.

I området omkring vejarbejde­t vil der vaere en hastigheds­begraensni­ng på50 km/t for både vestgående og østgående trafikante­r.Vejarbejde­t finder sted ugerne 27-31, hvor der pga. ferie generelt er mindre trafik på vejene

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark