Jyllands-Posten

Er det nødvendigt med en ny coronabølg­e?

-

Vi får at vide, der bliver åbnet op igen. For adgang til at tage på ferie og drikke alkohol. Vi ved også, det ikke er nogen forbudt at drikke alkohol, og som vi oplever det for tiden, har man på fornemmels­en, det også gaelder for denne gruppe ikke at spritte sine haender.

I marts vidste vi ikke meget om covid-19. Og mange, ikke mindst os aeldre, frygtede coronasmit­ten. Heldigvis syntes det, som om den nu er nogenlunde under kontrol i Danmark. Det til trods, forudser ekspertern­e en ny coronabølg­e. Ikke uden grund, da hovedparte­n af befolkning­en stadig er modtagelig for at blive smittet med covid-19.

I dette lys undres jeg over, hvor let nogle supermarke­der tager på dette problem. At de ikke kraever af deres kunder, de skal spritte deres haender, før de går ind i deres butik. Herinde kan disse kunder med usprittede haender rode rundt i alt fra frugt, hvor tomaterne skal klemmes, og meloner skal bankes på, til kødvarer i køleboksen, der også skal undersøges. Det er uacceptabe­lt.

Holdningen er blandt mange, at det skal vi jo ikke blande os i. Det er måske også det mest politisk korrekte. Det til trods, har jeg tilladt mig, flere gange indrømmet, at henstille til denne gruppe at spritte haenderne. Resultatet er, at man i bedst fald får nogle onde øjne og grovere bemaerknin­ger, der på det naermeste kan opleves som trusler. Så er det man taenker: Er det virkelig nødvendigt, at vi skal have en coronabølg­e to for, at denne gruppe kan forstå alvoren? Tage det nødvendige hensyn, ikke mindst til os aeldre. Vi lever kun én gang her på jorden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark