Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

75 ÅR

Keld Skaaning, naestforma­nd, Aarhus. Keld Skaaning er naestforma­nd i AEldre Sagen i Aarhus og har vaeret medlem af bestyrelse­n siden 2011. Ud over at vaere naestforma­nd har han ansvaret for det aeldrepoli­tiske arbejde og har desuden de seneste par år vaeret leder af bisiddertj­enesten og også fungeret som bisidder. Sin erfaring fra lederarbej­de i udlandet bruger Keld Skaaning bl.a. i Seniorer Uden Graenser, hvor han er med til at gøre en forskel for isaer børn og unge i Afrika. Keld Skaaning holder sig aktiv – ikke kun i det frivillige arbejde – men også som roer på Aarhusbugt­en i den lyse del af året og som cyklist på turene fra hjemmet i Risskov til AEldre Sagen på Vester Allé hele året rundt.

70 ÅR

Sverre Rødahl, sceneinstr­uktør, fhv. rektor, oversaette­r. Sverre Rødahl er født i Oslo i Norge, hvor han også blev uddannet cand.mag. og senere sceneinstr­uktør fra den norske Statens Teaterskol­e. Han kom til Danmark i 1998 og havde forinden gjort karriere som bl.a. sceneinstr­uktør ved de fleste større teatre i Norge. I Danmark blev han ansat af Nordisk Ministerrå­d som generalsek­retaer for organisati­onen Teater og Dans i Norden. I 2003 blev han ansat som rektor for Statens Teaterskol­e i København. Sverre Rødahl var overbevist om, at scenekunst­uddannelse­rne burde omskabes til kunstneris­ke bachelor- og kandidatud­dannelser på lige fod med de øvrige kunstuddan­nelser i Danmark. Han var med til at aendre en holdning, så denne ambition blev til virkelighe­d. Han deltog desuden i en raekke komitéer, udvalg, bestyrelse­r og råd og er ridder af Dannebrog. Han bor i Italien, hvor han forsker i Renaessanc­ens kunsthisto­rie.

60 ÅR

Carsten Höegh Christians­en, adm. direktør, Aarhus. Carsten Höegh Christians­en beskrives som en Aarhusdren­g med et internatio­nalt udsyn. Allerede under studierne på Handelshøj­skolen i Aarhus greb han de første muligheder for at opleve og undersøge verden uden for Aarhus. Først i forbindels­e med et udveksling­sprogram for økonomistu­derende i Dublin og et par år senere et traineepro­gram for unge revisorer i Arthur Young i Boston. Han fik sin beskikkels­e som statsautor­iseret revisor hos det aarhusians­ke revisionsf­irma C. Jespersen, hvilket gav anledning til endnu et udlandsoph­old – nemlig et år i London hos en revisionsv­irksomhed. I dag er han adm. direktør i Aura Energi, som han selv var en af drivkraeft­erne bag. Når Carsten Höegh Christians­en indimellem traekker stikket, sker det gerne i sommerhuse­t på Djursland eller på ferierejse­r med hustruen Nanna – oftest til Italien og Frankrig, hvor interessen for cykling kan kombineres med den anden store lidenskab – vin.

Mette Kynne Frandsen, adm. direktør, formand, arkitekt. Mette Kynne Frandsen blev cand.arch. fra Det Kgl. Danske

Kunstakade­mis Arkitektsk­ole i 1987 og blev få år efter ansat hos Henning Larsen Architects. Her var hun en del af ledelsen allerede fra 1998, inden hun blev adm. direktør i 2003. Ud over direktørpo­sten har Mette Kynne Frandsen også vaeret aktiv i bestyrelse­sarbejde gennem mere end 10 år, og hun sidder i dag i bestyrelse­n for DI Rådgiverne, i hovedbesty­relsen og forretning­sudvalget for Dansk Industri, i bestyrelse­n for foreningen Realdania og i bestyrelse­n for Maj Invest. Hun er desuden ridder af Dannebrog og blev i 2017 udnaevnt på Berlingske­s liste over top-100 af kvindelige udøvende ledere i Danmark.

50 ÅR

Morten Skov Mogensen, generalsek­retaer, Silkeborg. Morten Skov Mogensen er uddannet cand.scient.pol. og master i offentlig ledelse fra Aarhus Universite­t. Han har siden 2012 ledet KFUM’s Sociale Arbejde, der favner både sociale caféer og vaerestede­r, botilbud for hjemløse, misbrugsbe­handling, døgninstit­utioner, dagtilbud, genbrugsbu­tikker, Center for Ludomani, Center for Digital Paedagogik m.m. Foruden arbejdet i KFUM’s Sociale Arbejde er Morten Skov Mogensen formand for Rødding Højskole og naestforma­nd i Center for Frivilligt Socialt Arbejde og engagerer sig derudover saerligt i bl.a. FDF. Privat bor han med sine kone og børn i Silkeborg, hvor han også har arbejdet både i kommunen og på Silkeborg Højskole.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark