Jyllands-Posten

Danskerklu­b kan snart rykke op – men det vil Thomas Frank helst ikke taenke på

Brentford FC har vundet alle kampe siden coronakris­en, der gav traener Thomas Frank en tiltraengt pause fra presset i den ambitiøse klub med kurs mod en milliardge­vinst.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Thomas Frank kunne let lade sig rive med.

Som traener for Brentford FC er den 46-årige dansker ved at skrive sig ind i historien som manden, der kan sikre klubben en plads i den bedste engelske fodboldrae­kke for første gang siden 1947 – og blive den anden danske Premier League-manager nogensinde efter Michael Laudrup i Swansea.

Lidt af en oprejsning for manden, der forlod dansk fodbold efter en spektakula­er sag i 2016. Brøndbys storaktion­aer Jan Bech Andersen havde under pseudonyme­t ”Oskar” ytret sig kritisk på et fanforum om den davaerende Brøndby-traener ved bl.a. at konstatere, at Thomas Frank og den tidligere sportsdire­ktør Per Rud »tog så mange vanvittige beslutning­er på grund af uvidenhed og manglende erfaring«. Det fik Brøndby-traeneren til at sige op, hvorefter Brentford nappede ham, først som assistentt­raener og siden som cheftraene­r.

Derfor kunne Thomas Frank sagtens haevde sig nu, hvor han har placeret Brentford på en tredjeplad­s med fem ligakampe tilbage. Der er fem point op til andenplads­en og den direkte opryknings­plads, men allerede nu er klubben taet på at sikre sig en plads i playoff-kampene mellem nummer tre til seks i ligaen, der kan sikre en Premier League-plads og over 1 mia. kr. Og uanset udfaldet af tirsdagens opgør mod Charlton eller resten af saesonens kampe vil Thomas Frank have bragt sig ind i større klubbers bevidsthed med sin succes.

»Det viser karakter«

Hvis den slags detaljer skulle fylde noget inde under de lange lokker og det afslappede smil, så skjuler Thomas Frank det godt.

»Selvfølgel­ig har alle os traenere og spillere en kaempe motivation efter at opnå noget stort. Men vores fokus skal ikke ligge på, at vi nu har chancen for at rykke op. Vi skal blive ved med at koncentrer­e os om at gøre det så godt som muligt i den naeste kamp,« siger Thomas Frank.

På samme afdaempede måde opsummerer han sit holds praestatio­ner efter coronakris­en, der afbrød ligaen fra marts til juni. Siden da har Brentford vundet alle fire kampe med en samlet målscore på 9-0, heriblandt over de naermeste forfølgere fra Fulham og West Bromwich på andenplads­en.

»De seneste kampe afspejler egentlig bare den form og kvalitet, vi har haft hele saesonen. I begyndelse­n skulle holdet lige på plads efter en stor udskiftnin­g i truppen, men siden da har vi leveret meget stabilt,« siger Thomas Frank og fortsaette­r:

»Vi vidste, at vi var presset til at slå Fulham. Det er jo fedt at spille den slags kampe. Og hvis vi skulle bevare håbet om at rykke direkte op, skulle vi slå West Bromwich. Men jeg er naesten endnu mere tilfreds med, at vi kunne holde niveauet og koncentrat­ionen i den naeste kamp mod Reading. Det viser karakter og styrke.«

Årsagen til, at det overhovede­t kunne lykkes, skal man finde i tiden under coronakris­en. En tid, som Thomas Frank ser tilbage på med en ambivalent følelse.

En ferie midt i saesonen

»I begyndelse­n var det meget svaert, men jeg besluttede mig hurtigt for at traekke stikket. Det har vaeret en lang og hård saeson, så det var egentlig rart nok at få lidt ro på. Jeg laeste bøger, nogle dejlige skønlitter­aere bøger, hvor man bare kan slå hjernen fra. Og så brugte jeg en masse tid med familien. Inden da havde vi spillet ni måneder i traek på fuld drøn. Det var lidt som at få en sommerferi­e, uden at det overhovede­t var ligesom at vaere på sommerferi­e. Man er hele tiden klar til at komme i gang igen. Og samtidig rasede der en pandemi i hele verden, der fik fodbold til at virke ligegyldig­t,« siger Thomas Frank.

Undervejs forsøgte han også at udvikle sig selv ved »at gense fodboldkam­pe og Youtube-klip eller laese artikler og fagbøger«. Med tilfredshe­d kan han også konstatere, at spillerne heller ikke dovnede den under kamppausen.

»Da spillerne kom tilbage til traeningen, var de stadig i glimrende form. De kom ind med en kaempe motivation, og da vi testede dem i de første dage, leverede de nogle meget imponerend­e fysiske tal. Det har også betydet, at vi har kunnet laegge et godt tryk på modstander­en til sidst i kampene, så vi har kunnet sikre os sejrene,« siger Thomas Frank.

Alligevel lader Thomas Frank sig ikke rive med. West Bromwich står stadig i en »markant bedre situation end os«, siger han om deres forspring på fem point. Og så er der mantraet, der kan lyde trivielt, men som indtil videre har givet succes:

»Vi skal taenke på, at vi skal spille godt i naeste kamp og traene godt i morgen. Det handler om at vaere sindssygt koncentrer­et i nuet for at få succes og lykkes med det, man drømmer om,« siger Thomas Frank.

I begyndelse­n var det meget svaert, men jeg besluttede mig hurtigt for at traekke stikket. Det har vaeret en lang og hård saeson, så det var egentlig rart nok at få lidt ro på. THOMAS FRANK OM TIDEN UNDER CORONAKRIS­EN

 ??  ?? Thomas Frank har vaeret cheftraene­r for Brentford FC siden efteråret 2018. Inden da blev han hentet til klubben som assistentt­raener i 2016, efter han havde sagt op i Brøndby IF.
Foto: Daniel Leal-olivas
Thomas Frank har vaeret cheftraene­r for Brentford FC siden efteråret 2018. Inden da blev han hentet til klubben som assistentt­raener i 2016, efter han havde sagt op i Brøndby IF. Foto: Daniel Leal-olivas

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark