Jyllands-Posten

Maersk-aktierne til tops i C25-indekset

-

Generel risikovill­ighed og et opju- steret kursmål trak mandag de to Maersk-aktier til tops i C25-indekset.

Det lukkede i rekordhøje 1.392,04 efter et plus på 0,9 pct. støttet af plusser til isaer de cykliske aktier, mens de defensive blev holdt nede. Deriblandt den indekstung­e Novoaktie, der lige netop holdt kursen på 436,50 kr. og dermed holdt C25-indekset i lidt strammere tøjler end det samlede europaeisk­e aktiemarke­d, der praestered­e en stigning på 1,3 pct. ved danske lukketid målt på det brede faelleseur­opaeiske Stoxx 600-indeks.

»Det er jo det klassiske billede. Kikker du ud i Europa, så er det de cykliske, der stiger, og der er Danmark jo undervaegt­et,« konstatere­r seniorakti­ehandler i Sydbank Christian Thatje.

Han forklarer, at den risikovill­ighed, der indledte ugen, var båret oppe af stemningen i Kina.

»Her havde vi den største endagsstig­ning siden 2015 i CSI 300. Det steg 5,7 pct. Og så lukker markedet øjnene for de smittetal, vi ser derude,« konstatere­r kan.

CSI-indekset for børserne i Shanghai og i Shenzhen steg natten til mandag til 4.670,1

Maersk-aktierne steg henholdsvi­s 3,9 pct. til 7.730 kr. og 4,3 pct. til 8.340 kr. for A- og B-aktien, og der knyttede sig mandag formiddag selskabssp­ecifikke nyheder til aktierne.

Maeglerhus­et Clarksons Platou mener, at Maersk kan vaere på vej mod en fremgang i driftsresu­ltatet i 2020, selv om coronapand­emien har lagt økonomier verden over ned, hvilket også har ramt containert­ransporten.

Samtidig haevede Deutsche Bank sin anbefaling­en af Maersks B-aktie til køb fra hold og sat kursmålet op til 9.500 kr. fra 7.200 kr.

Yderligere oplyste A.P. MøllerMaer­sk, at koncernen har købt det svenske logistikse­lskab KGH Customs Service, der er specialist i handel og toldklarer­ing i Europa, af Bridgepoin­t Developmen­t Capital for 2,6 mia. sv. kr. svarende til 1,9 mia. kr. I 2019 havde KGH en omsaetning på 890 mio. sv. kr. og en driftsindt­jening på ca. 160 mio. sv. kr. samt en ebitda-margin på ca. 18 pct. Omvendt har Novo Nordisk fået saenket sin anbefaling til neutral fra køb hos Bank of America som en del af baggrunden for mandagens negative udvikling for aktien.

FLS og Danske bank i stort plus

Et plus til FLSmidth på 3,0 pct. til 200 kr., til Danske Bank på 2,9 pct. til 95,34 kr. og til Jyske Bank på 1,7 pct. til 202,20 kr. kunne ses som udtryk for den generelle markedsste­mning.

Danske Bank-aktien steg endda, selv om banken var igen i fokus og ikke for det positive. Banken saelger ifølge Børsen igen Flexinvest Friprodukt­et, som flere eksperter mener, at kunderne må forvente at tabe penge på. For godt et år siden lovede Danske Banks topchef, Chris

Vogelzang, ellers bod og bedring i forhold til produktet.

Hørerappar­ataktierne GN og Demant var også i fremgang mandag med stigninger på henholdsvi­s 2,0 pct. til 375,40 kr. og 3,7 pct. til 188,55 kr.

I en ekstraordi­naer opdatering mandag morgen ser den schweizisk­e høreappara­t-producent Sonova et fald i omsaetning­en i 1. halvår på 25-35 pct., men Sonova peger samtidig på, at opsvinget i det globale høreappara­tmarked i de seneste uger har vaeret hurtigere end ventet.

Blandt sidepapire­rne bød dagen på et løft på 3,0 pct. til 47,67 kr. til Nordea. Ud over generel fremgang til finansakti­erne kunne investorer­ne notere, at Nordea køber erhvervsma­essige og individuel­le pensionspo­rteføljer af norske Frende Livsforsik­ring, for at kombinere forretning­en med bankens norske forsikring­sselskab Nordea Liv Norge.

Chemometec opjustered­e sine forventnin­ger til omsaetning­en i 2019/20 med 1 mio. kr. til 214 mio. kr. mod tidligere 205-213 mio. kr., oplyste selskabet lige ved åbningen af dagens handel. Det kvitterede investorer­ne for ved at sende aktien op med 7,1 pct. til 362 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark