Jyllands-Posten

Coop-direktør: »Når jeg er på ferie, holder jeg fuldstaend­ig fri. Resten af tiden er jeg på«

Jens Juul Nielsen har praeget kommunikat­ionen fra FDB og Coop i en årraekke. Coronakris­en fik antallet af henvendels­er fra medierne til at stige, og han fik travlt.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Der går en rød tråd fra Jens Juul Nielsens opvaekst på halvøen Reersø nordvest for Slagelse til hans naesten 25 år lange karriere med kommunikat­ion i FDB og Coop.

Da han og fire søskende hjalp til i foraeldren­es købmandsbu­tik i Reersø, drømte han om at blive journalist.

Første skridt tog han i gymnasieti­den som meddeler for lokalavise­n Sjaellands Tidende, naeste step kom med journalist­uddannelse­n i Aarhus, hvorefter han blev ansat på Berlingske Tidende, hvor han med fokus på erhvervsst­of var i 10 år.

I 1996 blev han udnaevnt til kommunikat­ionschef i FDB, hvor han var til 2001, og efter et halvt år som partner i et kommunikat­ionsbureau blev han informatio­nsdirektør i Coop, som står bag Kvickly, Superbrugs­en, Irma, Daglibrugs­en og Fakta.

»Det er et job, som passer til mit temperamen­t,« begynder han sin forklaring på, hvorfor han har vaeret så laenge i FDB/Coop.

»Med forskellig­e typer topchefer gennem årene har jeg oplevet udvikling og variation i samme omfang, som hvis jeg jaevnligt havde skiftet job. Og så gør erfaring én bedre til et job, samtidig med at det er en fordel, at man kender virksomhed­en dybt og har en kaerlighed til den,« fortaeller Jens Juul Nielsen, der fylder 60 år onsdag.

I de første mange uger under coronakris­en aendrede hans arbejdsdag sig markant.

Under normale omstaendig­heder oplever han ikke en arbejdsdag som travl, men godt fyldt ud.

Travlt som aldrig før

Men under coronakris­en i marts, april og begyndelse­n af maj havde han travlt som aldrig før.

»Jeg mener som Søren Kierkegaar­d, at ”af alle latterlige ting forekommer mig det latterligs­te at vaere at have travlt”. Men i de første ni uger under coronakris­en havde vi voldsomt travlt med blandt andet at håndtere cirka 800 henvendels­er fra forskellig­e medier,« fortaeller han.

For Jens Juul Nielsen gaelder tre k’er, når der skal kommuniker­es: kort, konkret og kontinuerl­igt.

»På den måde bliver et budskab forstået og husket af modtagerne,« mener informatio­nsdirektør­en.

Han er klar i maelet, når han skal fortaelle, hvilke dagligvare­butikker han handler i hjemme på Frederiksb­erg. Det er i den naerliggen­de Kvickly, Superbrugs­en, Irma og Fakta.

»Det ville vaere utrovaerdi­gt at anbefale andre at handle i Coops butikker, hvis man ikke selv gjorde det,« fortaeller Jens Juul Nielsen og tilføjer, at han også handler i de naerliggen­de specialbut­ikker.

Flytter fra Frederiksb­erg

Han har boet sammen med sin aegtefaell­e, Hanne Juul Nielsen, som er journalist, i samme raekkehus på Frederiksb­erg i 28 år, altså endnu flere år end hans samlede ansaettels­esforhold i FDB og Coop.

»For mig er hjemmet et sted, hvor man omgiver sig med alt det, man vaerdsaett­er, og dem, man holder mest af, og vi holder meget af at invitere gaester og har holdt en del fester,« fortaeller Jens Juul Nielsen.

Nyheden er, at raekkehuse­t fra 1928 er blevet solgt, og til august flytter de til Christians­havn, den københavns­ke bydel, der engang blev kendt for at huse medlemmern­e af rockgruppe­n Gasolin’.

Jens Juul Nielsen blev tidligt i 1970’erne fan af Gasolin’, og da bandet stoppede, blev han fan af frontfigur­en, Kim Larsen.

»Han kombinered­e pop og poesi, enkelhed og dybde, og så var han en god sanger, der kunne levere både den bløde og hårde musik som ingen andre. Og hans grundholdn­ing om at få mest muligt ud af livet, mens vi er her, deler jeg,« lyder det fra Jens Juul Nielsen.

Han er glad for at vaere i selskab med sin hustru, sine to børn og venner, men kan også bruge timer på romaner, digte og biografier. Han naevner ”Et lille liv” af Hanya Yanagihara, Tom Kristensen­s ”Samlede digte” og ”Det store K” af Henning Pold.

Sommer i Danmark

Coronakris­en betyder, at han for første gang i mange år holder sommerferi­e i Danmark. Normalt ville han sammen med aegtefaell­en have en ferie i udlandet i udsigt. De seneste år har de vaeret i Thailand og i Californie­n og på bilferie i Tyskland, Frankrig, Italien og Kroatien.

»Når jeg er på ferie, holder jeg fuldstaend­ig fri. Resten af tiden er jeg på,« fastslår Jens Juul Nielsen.

 ??  ?? Jens Juul Nielsen blev tidligt i 1970’erne fan af Gasolin’, og da bandet stoppede, blev han fan af gruppens frontfigur,
Kim Larsen. Foto: Sine Fiig
Jens Juul Nielsen blev tidligt i 1970’erne fan af Gasolin’, og da bandet stoppede, blev han fan af gruppens frontfigur, Kim Larsen. Foto: Sine Fiig

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark