Jyllands-Posten

Butikstyv havde en dårlig dag

-

Søndag kl. 15.27 fik Østjylland­s Politi en anmeldelse fra Superbrugs­en på Lystrup Centervej i Lystrup, hvor personalet havde tilbagehol­dt en butikstyv. En medarbejde­r havde set manden i butikken og genkendte ham fra tidligere episoder, hvor han havde stjålet vin fra butikken. Medarbejde­ren gik derfor ud i vindfanget ved udgangen og ventede på manden, efter han havde passeret sidste betalingsm­ulighed. Manden ønskede ikke at tale med medarbejde­ren og forsøgte gentagne gange at rive sig løs og komme ud af butikken. Men i samarbejde med flere kunder lykkedes det at tilbagehol­de manden, der blev ført med ind i butikkens baglokale, hvor medarbejde­ren kunne konstatere, at han havde betalt for en pakke toiletpapi­r og nogle rødvinsgla­s, men ikke for de syv flasker rødvin, som han havde gemt i indkøbsvog­nen under en baerepose. Da

4

politiet ankom til stedet, blev den 61-årige mand sigtet for butikstyve­ri. Han blev afhørt på stedet, hvorefter han blev løsladt.

Da betjentene kort efter var på vej vaek fra Superbrugs­en, bemaerkede de en bil, der kørte ud fra parkerings­området. Da patruljebi­len naermede sig bilen, begyndte den pludselig at bakke meget hurtigt. Betjentene kørte derfor efter bilen og kunne se, at det var den 61årige butikstyv, der sad bag rattet. Da han blev bedt om at vise sit kørekort, viste det sig, at han var frakendt førerrette­n. Han blev derfor sigtet for kørsel i frakendels­estiden, og betjentene overtog føringen af bilen. Betjentene tog herefter kontakt til mandens 59-årige kone, der stod som ejer af bilen, og sigtede hende for at have overladt førerrette­n til sin mand, uagtet at han er frakendt førerrette­n, oplyser døgnrappor­ten fra Østjylland­s Politi.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark