Jyllands-Posten

60 østjyske foreninger har delt en million

1 mio. kr. har fået nye ejere, da Aura Energi har uddelt midler fra energikonc­ernens corona-hjaelpepak­ke til østjyske foreninger og lokale initiative­r, der er ramt af konsekvens­erne af epidemiens haergen.

-

60 foreninger har netop delt en million. Pressefoto

Ved en event på Skanderbor­g Kulturhus fik 60 østjyske foreninger tildelt mellem 5.000 og 50.000 kr., og hjaelpen kommer på et tørt sted, fortaeller den glade giver i en pressemedd­elelse:

Foreningsl­ivet har vaeret saerligt hårdt ramt på grund af nedlukning­en af samfundet, da mange foreninger er afhaengige af de midler,

2

der kan samles ind ved at holde større arrangemen­ter i lokalområd­et og stille frivillig arbejdskra­ft til rådighed. Den del har der vaeret lukket helt ned for, hvilket har truet en raekke foreninger­s eksistens.

En af modtagerne af 50.000 kr. er Skanderbor­g Håndbold:

»Vi er meget glade for hjaelpen, for det betyder rigtig meget for os, at vi fortsat kan tilbyde de unge mennesker gode rammer til at dyrke deres sport, at de fortsat kan deltage i staevner og have dygtige traenere,« siger Jacob Overby fra ungdomsudv­alget i Skanderbor­g Håndbold.

Der var også 50.000 kr. til Odder Cykelklub. Klubben måtte aflyse Tour de Himmelfart, der er Nordens største etapeløb for børn og unge, og dermed mistede cykelklubb­en en indtaegt på en kvart million.

»Vi er enormt glade. Nu kan vi få gang i aktivitete­rne både for børn, ungdom og elite, og jeg ved, at rytterne glaeder sig til igen at komme ud og køre race,« lyder det fra Steen Halle, sekretaer i Odder Cykelklub.

Aura har fået 100 ansøgninge­r på et samlet ansøgnings­beløb på mere end 4,6 mio. kr.

»Vi har oplevet en kolossal interesse, hvilket indikerer, at der har vaeret et stort behov. Vi har desvaerre ikke kunnet hjaelpe alle med det beløb, der var ønsket, men vi har forsøgt at tilgodese så mange som muligt,« siger Carsten Höegh Christians­en, direktør for Aura.

De 60 foreninger kommer fra Favrskov, Aarhus, Skanderbor­g og Odder Kommuner.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark