Jyllands-Posten

Genmab er mere vaerd end Lundbeck og Danske Bank tilsammen

Bioteksels­kabet Genmab er trods en markedsvae­rdi på mere end 140 mia. kr. kun for alvor ved at komme i gang med det, som det ultimativt skal ende med, vurderer topchef Jan van de Winkel.

- BENJAMIN WERNER CHRISTENSE­N benjamin.christense­n@finans.dk

Genmabs kurs mod stjernerne er først lige begyndt.

Det er meldingen fra topchef Jan van de Winkel på et tidspunkt, hvor det danske bioteksels­kabs markedsvae­rdi på mere end 140 mia. kr. nu naermer sig Lundbecks, Pandoras og Danske Banks. Tilsammen.

»Hvad vi ser nu, er bare stilhed før stormen,« siger Jan van de Winkel, adm. direktør i Genmab.

Helt centralt i Genmabs succes hidtil står to ting:

Evnen til at finde nye og spaendende antistoffe­r til saerligt kraeftbeha­ndling i egne laboratori­er og evnen til at indgå lukrative partnerska­ber om dem med verdens største medicinal- og bioteksels­kaber.

Senest indgik Genmab en enorm partnerska­bsaftale med amerikansk­e Abbvie til en potentiel vaerdi på op mod knap 26 mia. kr. De første knap 5 mia. kr. i kolde kontanter er allerede modtaget.

Aftalen er centreret om laegemidde­lkandidate­n epcoritama­b til behandling af lymfekraef­t, og dertil kommer muligheden for et samarbejde om yderligere seks laegemidde­lkandidate­r, hvoraf de to allerede er fastlagt.

»Jeg tror på, at Genmab fundamenta­lt kan aendre måden, man behandler kraeft på. Med det mener jeg, at vi kan få nogle former for kraeft til at blive til kroniske sygdomme som diabetes,« siger Jan van de Winkel.

»Attraktiv position«

I Danske Bank har analytiker Thomas Bowers i mange år fulgt selskabet taet. Han mener, at Genmab for alvor begynder at ligne det, man fra begyndelse­n havde visioner om. Et selskab med nogle velindtjen­ende produkter på markedet, laegemidde­lkandidate­r i de sene udviklings­faser og endnu flere projekter i de tidlige udviklings­faser. Den helt klassiske pyramide inden for industrien.

»Genmab står i en meget attraktiv situation, fordi der er en teknologip­latform, der hele tiden spytter nye og spaendende projekter ud. Det har vi senest set med epcoritama­b, der på relativt kort tid er blevet rigtig meget vaerd,« siger Thomas Bowers.

Genmabs partnerska­b med Abbvie er det fjerdestør­ste inden for kraeftområ­det nogensinde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark