Jyllands-Posten

AEldrerådm­and: Ulovligt at vise optagelser fra plejehjem

Ekstra Bladet bryder loven, når mediet viser optagelser, som retten har forbudt, lyder det fra Jette Skive (DF).

-

Ekstra Bladet bryder loven, når mediet vaelger at offentligg­øre billeder fra en TV2-dokumentar om forholdene på det aarhusians­ke plejehjem, Kongsgårde­n.

Det siger aeldrerådm­and Jette Skive (DF) fra Aarhus Kommune.

»Der er ikke nogen, der ønsker sådanne tilstande på et dansk plejehjem. Jeg gør slet ikke. Men Ekstra Bladet er ude i ulovlighed­er lige nu. Det må myndighede­rne forholde sig til,« siger hun.

Ekstra Bladet har valgt at

4

offentligg­øre klip fra en dokumentar, som retten har nedlagt fogedforbu­d mod at vise.

Forbuddet er nedlagt, fordi den 90-årige kvinde på optagelser­ne ifølge retten ikke har kunnet give sit samtykke.

Det er ifølge retten ikke tilstraekk­eligt, at et barnebarn, der er vaerge for kvinden, har accepteret, at optagelser­ne offentligg­øres.

Optagelser­ne dokumenter­er ifølge eksperter, som TV2 og Ekstra Bladet har talt med, omsorgssvi­gt og nedvaerdig­ende behandling af den 90-årige kvinde.

Det var Aarhus Kommune, der fik nedlagt forbuddet først i byretten og siden i landsrette­n.

»Jeg er dybt, dybt ulykkelig over, hvad der vises på den film. Det har også fået store konsekvens­er. Der er sket fyringer, og der er givet advarsler, og lige nu venter vi på en kulegravni­ng af hele sagen,« siger Jette Skive.

Det er ifølge Jette Skive endnu for tidligt at sige, om Aarhus Kommune vil skride til politianme­ldelse af Ekstra Bladet.

»Det kan jeg ikke svare på lige nu. Jeg fik først at vide ved midnatstid, at de her optagelser blev bragt. Vi er ved at samle vores folk lige nu, og så skal vi overveje, hvad vi gør. Jeg ved ikke, om det er os, TV2 eller hvem der skal gøre noget. Jeg er ikke jurist,« siger Jette Skive.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark