Jyllands-Posten

FORFATTERN­ES TALE TIL DANSKERNE

-

Jyllands-Postens Fond står bag en saeruddeli­ng af midler til 20 danske forfattere, som hver får et legat på 50.000 kr. Fonden uddeler altså i alt en mio. kr. De spirende forfattere, der hver isaer har udgivet noveller, digte, romaner eller faglittera­tur, er under coronakris­en blevet ramt hårdt af, at både litteratur­festivaler, oplaesning­er på biblioteke­r og store begivenhed­er som debatarran­gementer og foredrag er blevet aflyst i flaeng.

Hen over sommeren kan Jyllands-Postens laesere i en unik serie møde forfattern­e på kulturside­rne. Vi har bedt dem om at skrive en tale til danskerne. Et øjebliksbi­llede fra det Danmark, vi lever i lige nu, fortolket i forfattern­es foretrukne formsprog.

vi klarer det med skindet på naesen, mig og far og jer. I skal aldrig blive foraeldre, verden slutter med jer. En vildere slutning får man ikke, hvilken vild tid at vaere menneske i.

I får syrenbuske­ne at se, I kommer til at huske dem. Og havet og skoven og hundene og sandet og frugterne, baerrene, blomsterne, det hele ligger foran os som et paradis, det hele er her endnu. Der er ikke tid til at graede, det ville vaere meget meget utaknemmel­igt, det ville vaere forkaelet.

Det er tid til at kysse og sove og kaempe mens vi stadigt har en verden, der ligner at den er en anden, der ligner at den er god. Sikke et held at vi er i live. Sikke et held at vi fandt hinanden. Sikke et held at vi nåede at få jer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark