Jyllands-Posten

Mødet med de svenske skove ...

Unn Wakefield forlod sidste år jobbet som direktør i PFA og tog op i det nordsvensk­e med sin søn. Nu er hun tilbage, forandret og alligevel den samme i et nyt højprofile­ret job.

- Sille.w.mortensen@finans.dk

Unn Wakefield havde kørt 10 timer i streg med sin søn på bagsaedet. Nu var han faldet i søvn, og med stilheden i bilen kom tankerne vaeltende.

Godt 1.000 km derfra havde hun en smuk augustmorg­en sat gps’en til at køre mod Åre – et skiresort, som de er flest i Sverige. En lille by med få indbyggere undtagen i vinterens til gengaeld travle måneder.

Hendes mand var blevet i Danmark sammen med Unn Wakefields to bonussønne­r, og planen var, at hun og deres niårige dreng ikke skulle vende tilbage, før det igen blev sommer.

Et halvt år før havde hun opsagt sit job som forsikring­sdirektør i PFA. Taget en pause fra hamsterhju­let, som hun sagde til sine omgivelser.

Nu sad hun pludselig og følte sig usikker, stoppede og steg ud af bilen.

»Jeg blev overmandet af tanker om, hvordan det skulle gå. Hvor var jeg på vej hen? Jeg kendte ingen mennesker deroppe, jeg havde taget min søn med, hans far var derhjemme. Det var overvaelde­nde. Men så stod jeg der i det mest svenske landskab, du kan forestille dig, og følte bare en forbindels­e. Det var rigtigt. Og virkelig heftigt,« husker hun.

Havde Unn Wakefield brug for at puste ud, forstår man det godt.

Stort set hele hendes voksne liv har hun haft travlt med en fyldt kalender både på job og privat.

Kontrasten kunne naesten ikke vaere større til at bo alene med sin søn i en skihytte uden andre planer end at vaere sammen og nyde naturen.

Unn Wakefield er den første i en raekke af erhvervspe­rsoner, som Finans taler med i løbet af sommeren om en oplevelse, der har betydet noget saerligt for dem, deres karriere og liv; et vendepunkt.

At rive et år ud af kalenderen for at bo i de svenske skove var lige praecis dét for Unn Wakefield, der er født og opvokset i Stockholm, men har boet i Danmark de seneste 16 år.

»Det har altid vaeret en plan, at vi på et eller andet tidspunkt skulle prøve at bo i Sverige, så Carl Noah kunne vokse op med følelsen af, at han har en fod i hvert land,« siger Unn Wakefield, da Finans møder hende, naesten et år efter hun tog til Sverige, og få dage efter hun er kommet tilbage til Charlotten­lund igen.

»Men vi havde nok forestille­t os, at vi som familie ville tage til Stockholm og arbejde og bo. Men så var det, at jeg kom på at tage et friår i stedet.«

Jobbet var aendret

En ny organiseri­ng internt i PFA havde forandret Unn Wakefields job, og det blev katalysato­ren til at tage en beslutning, der egentlig havde bygget sig op over en periode.

»Jeg var ved at gå lidt kold i mit arbejde. Jeg havde simpelthen mindre lyst til det, når

fyldt op med arbejde, børn, familie og måske en tur i traeningsc­entret. Men når jeg havde afleveret Carl Noah i skole, så stod jeg dér og kendte ingen mennesker. Det gik fra at vaere skraemmend­e til at vaere helt fantastisk. Men det tog nok i hvert fald to måneder.«

Mens hun var i Åre, studerede hun litteratur­videnskab. Hun har for første gang i årevis laest skønlitter­atur med glubende appetit og er selv begyndt at skrive poesi.

Men det vigtigste, hun tager med hjem, er egentlig en nyfunden erkendelse af, hvordan hun gerne vil prioritere sin tid.

»Når man er barn, har man uendelig tid. Det samme gaelder for mange, når de bliver aeldre. Men midt i livet er det, som om at det eneste, det går ud på, er at blive det mest effektive menneske og optimere hvert eneste sekund i døgnet. Man finpudser alle hjørner, for at det skal blive perfekt. At give sig selv uendelig tid midt i livet ville jeg ønske for alle.«

Jeg var ved at gå lidt kold i mit arbejde. Jeg havde simpelthen mindre lyst til det, når jeg tog af sted om morgenen. Og når man laegger så mange timer af sit liv et sted, så skal det føles rigtigt, synes jeg. Så det var den følelse, det begyndte med. UNN WAKEFIELD

Huset skal saelges

Omkring påske blev hun kontaktet af Kristian Hjort-Madsen, der er koncerndir­ektør i Alm. Brand og ansvarlig for forretning­sudvikling og digitalise­ring.

Han ville gerne tale med hende om et job, når hun kom hjem, fortalte han. Som ansvarlig for forretning­sudvikling i alle Alm. Brands produktlin­jer, det vil sige både bank, forsikring og pension.

Hun takkede ja og møder fra august ind i det nye job, hvor hun har ansvaret for omkring 100 ansatte.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark