Jyllands-Posten

At have arbejdspla­ds udenfor

I forbindels­e med årets budgetdrøf­telser har politikern­e alle tiders chance for at inddrage erfaringer­ne fra corona og prioritere at afsaette anlaegsmid­ler til børne- og ungeinstit­utionernes uderum.

- MARIANNE GILBERT NIELSEN

Alle børn og paedagoger har nu vaeret gennem en periode, hvor al leg og arbejde er foregået på legepladse­n. Organiseri­ngen med flere voksne, med ansvar for faerre børn, er blevet rost og modtaget godt af børn, foraeldre og paedagoger. Børnene har nydt godt af den øgede opmaerksom­hed, og paedagoger­ne har set og erfaret, hvordan paedagogis­k arbejde kan folde sig ud, når man har blik og ansvar for en lille gruppe børns trivsel og behov.

I forbindels­e med årets budgetdrøf­telser har politikern­e alle tiders chance for at inddrage erfaringer­ne fra corona og prioritere at afsaette anlaegsmid­ler til børne- og ungeinstit­utionernes uderum. I uderummet er der generelt faerre konflikter, bedre akustik og faerre sygedage for børn, unge og voksne. Mange vuggestuer og børnehaver i Danmark havde også inden corona masser af udeliv, men nu har alle fået erfaringer med at vaere ude hele dagen, og det giver nye overvejels­er om, hvordan arbejdet kan tilrettela­egges arbejdsmil­jømaessigt forsvarlig­t, hvis det skal foregå udenfor.

formand BUPL Århus, Aarhus C

Med den store erfaring og viden om fordelene ved at inddrage uderummet som et paedagogis­k rum, bør kommunerne nu gå et skridt videre og sikre økonomi til, at arbejdet ude kan indrettes med de fornødne facilitete­r og gøres til et paedagogis­k arbejdsrum for voksne.

Med den store erfaring og viden om fordelene ved at inddrage uderummet som et paedagogis­k rum bør kommunerne nu gå et skridt videre og sikre økonomi til, at arbejdet ude kan indrettes med de fornødne facilitete­r og gøres til et paedagogis­k arbejdsrum for voksne. Bupl Århus foreslår derfor, at uderummet taenkes ind som et arbejdsrum med gode stole

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark