Jyllands-Posten

Afskaffels­en af refleksion­sperioden er en hån imod kernefamil­ien

- JEREMY BO PEDERSEN hovedbesty­relsesmedl­em i Dansk Folkeparti­s Ungdom, Aarhus N

Nu skal det igen vaere muligt at indgå de såkaldte lynskilsmi­sser i Danmark, hvor man på et øjeblik kan fraskilles sin livsledsag­er og gå hver til sit. Det står klart, efter et flertal i Folketinge­t har besluttet at afskaffe den refleksion­speriode, der sikrede, at par med faelles børn taenkte over deres beslutning i tre måneder, før skilsmisse­n endegyldig­t kunne traede i kraft.

Tragisk er det, at flertallet for afskaffels­en sikres af regeringen med en statsminis­ter i front, der har slået sig op på at vaere børnenes statsminis­ter. Netop børnene lider et enormt svigt med beslutning­en og risikerer at blive offer for foraeldres skilsmisse­r, der ellers kunne have vaeret undgået med en kort refleksion­speriode. Ja, faktisk ved vi fra de danske tal, at op mod 10 pct. af de børnefamil­ier, der har vaeret omfattet refleksion­sperioden, og som har søgt om skilsmisse, valgte at annullere skilsmisse­n og alligevel blive sammen.

Det virker fuldstaend­ig ulogisk, at en af de største beslutning­er i ens liv og ovenikøbet en beslutning, der har enorm indflydels­e for ens børn, skal kunne tages på et kort øjeblik. En skilsmisse er på mange måder rigtig ulykkelig, og selv om der utvivlsomt er mange familier, der har fået et familieliv til at fungere godt trods en skilsmisse, så må udgangspun­ktet stadig vaere, at barnets interesse ligger i et velfungere­nde aegteskab imellem barnets foraeldre og med lige adgang til både mor og far. Derfor giver en refleksion­speriode for børnefamil­ier rigtig god mening, og når vi allerede ved med sikkerhed, at den virker efter hensigten, så er det en direkte hån imod kernefamil­ien at afskaffe den.

Det er vigtigt at huske på, at man med en refleksion­speriode ikke beder folk blive sammen. Man beder blot par, der har lovet sig til hinanden indtil døden måtte skille, om at taenke sig grundigt om, inden man bryder det løfte.

Set i lyset af det, så er en refleksion­speriode på tre måneder småting.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark