Jyllands-Posten

Forbyd udendørs brug af Soundboks og andre højtalere kl. 21-07

- OLE KRAGELUND

Til alle 27 medlemmer af byrådet og kommunens to direktører:

I opfordres hermed til allerede her i juli 2020 at sikre aften- og natteroen for alle beboere i kommunens byer og landsbyer ved at forbyde udendørs brug af højtalere – bl.a. ghettoblas­tere og Soundboks i tidsrummet 21-07 på alle ugens dage.

Undtagelse­r kan bevilges – efter ansøgning til kommunen – til enkeltståe­nde arrangemen­ter, f.eks. koncerter, byfester o.l.

I Hornslet skal der tages saerligt hensyn til de overnatten­de gaester på Den Gamle Kros 19 hotelvaere­lser – der alle ligger klos op ad kommunens ungdomsklu­bs udendørsfa­ciliteter, inkl. en basketball­bane med projektørb­elysning.

Men frem for alt skal en ny ordensbeke­ndtgørelse fra kommunen tage hensyn til nattesøvne­n i de mange hundrede boliger, der på lune sommerafte­ner og -naetter bliver forstyrret af larmende Soundboks-musik og højrøstede, unge festdeltag­ere ...

NB: Denne opgave må kunne løses af kommunens egne ansatte embedsmaen­d uden at købe konsulentb­istand fra private konsulentf­irmaer (f.eks. en landskabsa­rkitet, som I har hyret til at virkeliggø­re de såkaldte ungespots i Rønde og Hornslet her i 2020).

Og gennemføre­lsen i praksis af en ny ordensbeke­ndtgørelse kan måske understøtt­es af de dygtige medarbejde­re, der er ansat i kommunens egen ungdomssko­le og ungdomsklu­b, samt eventuelt et par medarbejde­re fra kommunens eget Rusmiddelc­enter, der nu har til huse i kommunens eget ”Byens Hus” lige over lokalpolit­istationen ...

Moesbakken 22, Rønde

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark