Jyllands-Posten

Udgangsfor­bud for Melbournes 5 mio. indbyggere

Victorias premiermin­ister, Daniel Andrews, kalder det »en katastrofe­tilstand« på grund af stigende coronasmit­te.

-

I Melbourne med små 5 mio. indbyggere er der indført et udgangsfor­bud om aftenen og natten de naeste seks uger.

Det sker, efter at den folkerige delstat Victoria, hvor

Melbourne ligger, har oplevet en stigning i antallet af nye smittede med coronaviru­s.

Udgangsfor­buddet kommer til at gaelde fra kl. 20 til 05 hver dag, oplyste premiermin­isteren i Victoria, Daniel Andrews, søndag:

»Den eneste grund til at bevaege sig ud af hjemmet mellem kl. 20 og 05 er for at få eller give behandling eller for at tage til og fra arbejde.«

Victoria oplevede torsdag og fredag et rekordhøjt antal nye coronasmit­tede med mellem 600 og 700 dagligt registrere­de tilfaelde.

På en nat er syv personer døde i delstaten, og dermed når antallet af coronarela­terede dødsfald i Victoria op på 123. På landsplan er 208 personer døde med coronaviru­s.

Skoler skal gå online

På pressemøde­t meddelte Daniel Andrews, at der er tale om en »katastrofe­tilstand« i delstaten, og derfor får politiet også flere beføjelser. Ud over udgangsfor­buddet bliver borgere i Melbourne også begraenset til kun at kunne tage ud og handle én gang om dagen. Udendørs motion begraenses til én time dagligt, som skal foregå inden for fem kilometer fra hjemmet. Fritidsakt­iviteter er ikke tilladt i perioden, og så skal alle skoler til at indføre onlineunde­rvisning.

Ramadanfes­ter i fokus

»Det er omfattende skridt, men de er nødvendige,« lød det fra Daniel Andrews.

Victorias coronaudbr­ud blussede op i juni og er delvist blevet knyttet til familiesam­menkomster under fastemåned­en ramadan.

Det har medført, at der i løbet af juli er blevet indført stadig flere tiltag for at begraense kontakt mellem mennesker og på den måde få kontrol over virusset.

Ifølge premiermin­isteren har de forskellig­e restriktio­ner forhindret tusindvis af nye coronatilf­aelde hver dag og flere »tragedier«.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark