Jyllands-Posten

Fri os for de raedselsfu­lde film

-

Hver gang, man tuner ind på TV 2 News for at følge nyhederne i verden, kan man ikke undgå at få de mest forfaerdel­ige reklamer smidt lige i synet. Stakkels små og grelt underernae­rede afrikanske børn vises sammen med en messende stemme, der fortaeller om, hvor skraekkeli­gt lille Amina eller andre afrikanske børn har det. P.t. vises ustandseli­gt en raedselsfu­ld video med billeder af staerkt lidende vilde dyr, der bliver torteret til døde af mennesker. Videoen vises meget belejligt et par minutter, inden naeste nyhedsudse­ndelse starter. Igen og igen vises disse skraekindj­agende billeder helt uden forudgåend­e advarsel.

Selvfølgel­ig skal vi informeres om, hvad der sker i verden, men disse optagelser, der vises til den helt uforberedt­e tilskuer, burde stoppes af den ansvarlige direktør for tv-stationen. Der er andre måder at foretage indsamling­er på, som ikke helt bevidst fremkalder angst og fortvivlel­se hos tilskueren. Det virker som en bevidst følelsesma­nipulation, som TV 2

News ikke burde medvirke i. Ovenikøbet blaendes der øjeblikket efter over til haesblaese­nde reklamer for actionscen­er fra kommende film, hvor eksplosion­er, vold og blod er almindelig­e ingrediens­er. Naeste klip er så fra virkelighe­dens vold og terror. Det kan virke staerkt stødende. Jeg kan ikke lade vaere med at taenke på, hvad alle disse indslag gør ved os mennesker? Det er jo en form for gentagen og iscenesat psykisk vold, som vi uforvarend­e udsaettes for, når vi taender for at se dagens nyheder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark