Jyllands-Posten

Han er Socialdemo­kratiets musikalske partisolda­t

Transportm­inister Benny Engelbrech­t har ikke lagt guitaren på hylden, selv om livet i politik har taget det meste af hans tid.

-

Selv om Benny Engelbrech­t er født og opvokset på Amager, er han så taet på at vaere sønderjyde, som man kan vaere uden en lokal dåbsattest. Han flyttede til Sønderborg som 20-årig, og området er en uundgåelig del af både hans personlige og politiske liv.

For politikere­n, der tirsdag den 4. august fylder 50 år, var det dog musikken, der fyldte i de første mange år. Bl.a. med en drøm om at blive rockstjern­e, arbejde som studievaer­t og med egen musikbutik. Trods titlen som forsanger i ”Benny and the Black Ties” er det dog gået bedre for Benny Engelbrech­ts politiske karriere end den musikalske.

Han har tidligere fortalt, at han blev socialdemo­krat under en 1. maj i Faelledpar­ken i slutningen af 70’erne til lyden af Kim Larsen og Anker Jørgensen. Men det var først som voksen, at han blev medlem af partiet.

En loyal partisolda­t

Det lokale engagement blev vekslet til en plads i Folketinge­t i 2007. Her kom han ind i et parti, der var ved at finde sine ben efter formandsop­gøret mellem

Frank Jensen og vinderen, Helle Thorning-Schmidt.

Siden sin ankomst til gruppen har han vaeret en loyal partisolda­t, der bliver beskrevet som driftssikk­er uden at stikke for meget ud til hverken den ene eller den anden side.

Da Helle ThorningSc­hmidt var statsminis­ter, blev loyalitete­n belønnet, og fra 2014 kunne Benny Engelbrech­t kalde sig skattemini­ster. Han nåede dog at sidde mindre end et år på den uriaspost, der allerede her var domineret af nødlidende itsystemer og nedskaerin­ger.

Efter valget sidste år kunne den guitarspil­lende socialdemo­krat igen kalde sig minister, da statsminis­ter Mette Frederikse­n udpegede ham til transportm­inister.

Her er han blevet kritiseret for, at regeringen­s løfter fra før valgkampen om en milliardst­or, bredt funderet infrastruk­turplan fortsat ligger musestille og ikke er rykket nogen steder.

Kaerlighed til Sønderjyll­and

I hjemmet i Sønderjyll­and har der ikke vaeret musestille om Benny Engelbrech­t. Her har han i 30 år boet med sin hustru og – som medlemskab­er af både Dansk Kennel Klub og Bulldogklu­bben

indikerer – deres hunde.

Derfor vakte det opsigt, da han i februar meddelte, at de to skulle skilles. Det betyder nu ikke et farvel til Sønderjyll­and for den tidligere amagerkane­r, da de to bliver boende sammen dog med nye kaerester.

Kaerlighed­en og tilhørsfor­holdet til området er da også umiddelbar­t usvaekket trods arbejdsliv­et som del af Socialdemo­kratiets top og titlen som transportm­inister.

Noget, han og ”Benny and the Black Ties” satte musik på i deres seneste sang, ”For Sønderjyll­and”. Her synger Benny Engelbrech­t fra landemaerk­er i Sønderjyll­and blandt andet:

»Som et ekko af mine sko, har jeg stoltheden ved at bo, på en egn hvor vi gør det selv, og ”mojn” betyder goddag og farvel.«

Som et ekko af mine sko, har jeg stoltheden ved at bo, på en egn hvor vi gør det selv, og ”mojn” betyder goddag og farvel. BENNY ENGELBRECH­T I SANGEN ”FOR SØNDERJYLL­AND”

Benny Engelbrech­t, transportm­inister, folketings­medlem, Gråsten

 ??  ?? Trods titlen som forsanger i ”Benny and the Black Ties” er det gået bedre for Benny Engelbrech­ts politiske karriere end den musikalske. Foto: Gregers Tycho
Trods titlen som forsanger i ”Benny and the Black Ties” er det gået bedre for Benny Engelbrech­ts politiske karriere end den musikalske. Foto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark