Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

90 ÅR

Niels I Meyer, professor emeritus, dr.techn. Niels I. Meyer er uddannet cand.polyt. i 1954 og dr.techn. i 1960. I 1961-2000 var han ansat som professor i fysik på Danmarks Tekniske Universite­t, hvor han fra 19962000 var professor emeritus ved Institut for Bygninger og Energi. Niels I. Meyer er også samfundsde­battør og forfatter til en del bøger, herunder ”Fra højre mod venstre: Samtidshis­toriske erindringe­r” og ”Nok er nok.” Han gik desuden ind i politik og var medlem af ledelsen i Junibevaeg­elsen i 1992-2005. Senere blev han medlem af hovedbesty­relsen for Minoritets­partiet.

75 ÅR

Peter Christense­n, fhv. stiftamtma­nd. Peter Christense­n blev jurist i 1972 og begyndte sin karriere med en årraekke i Rigsrevisi­onen. I 1999 blev han ph.d. i finanskont­rol fra Københavns Universite­t, hvor han gennem 20 år var ekstern lektor i offentlig ret. Samme år flyttede han fra hovedstade­n for at blive statsamtma­nd i Aarhus Statsamt og stiftamtma­nd over Aarhus Stift. Han har desuden vaeret lektor i kirkeret på Aarhus Universite­t og var i mange år formand for Selskab for Kirkeret. Peter Christense­n har også vaeret udsendt til Kina for Verdensban­ken og UNDP og til Vietnam for Danida, ligesom han har bistået Landsstyre­t og Lagtinget på Faerøerne med lovgivning om revision og bevillings­forhold.

Morten Flyverbom, billedkuns­tner, Stege. Morten Flyverbom har de seneste 45 år arbejdet som billedkuns­tner, men har derudover også fungeret som bl.a. filmmand, scenograf, højskolela­erer og kulturform­idler. Han har udstillet sine vaerker på alle større danske kunstmusee­r.

60 ÅR

Kirsten Spetzler, arkitekt MMA, Brønshøj. Kirsten Spetzler blev uddannet arkitekt MAA fra Kunstakade­miets Arkitektsk­ole i 1996. Derefter fulgte en årraekke i Bascon og AK83 arkitekter, hvor hun arbejdede som projektere­nde arkitekt. I 2004 blev hun igen ansat hos Bascon som projektche­f og afdelingsl­eder for en projektere­nde arkitektaf­deling. Her arbejdede hun i 12 år, inden Bascon i 2016 blev opkøbt af Cowi, hvor hun fortsatte som seniorproj­ektleder. I dag er Kirsten Spetzler sagsansvar­lig projektled­er og bygherrerå­dgiver i Arkitema, hvor hun primaert beskaeftig­er sig med renovering­s- og ombygnings­projekter, saerligt inden for bevaringsv­aerdigt byggeri.

50 ÅR

Jesper Møller Sørensen, direktør, København. Jesper Møller Sørensen er uddannet cand.scient.pol. og blev som nyuddannet ansat i Udenrigsmi­nisteriets kontor for EU’s udvidelse i 1997. Hele hans karriere baerer praeg af interessen for internatio­nal forhold. I 2000 blev han første gang sendt til udlandet som ambassades­ekretaer ved ambassaden i Ankara i Tyrkiet. Siden har han kunnet føje ambassader i USA, Afghanista­n og Pakistan til cv’et. Jesper Møller Sørensen har desuden vaeret teamleder på sikkerheds­politisk kontor i København, politisk direktør og saerlig rådgiver for EU’s faelles udenrigstj­eneste i Bruxelles.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark