Jyllands-Posten

Christian Lundgaard efter ny fremgang: »Det har vaeret en ekstremt god start«

Efter fire grandprixe­r ligger Christian Lundgaard nummer tre i Formel 2. Søndag blev han nummer to efter fremragend­e kørsel på Silverston­e.

- THOMAS LUND HANSEN thomas.lund@jp.dk CHRISTIAN LUNDGAARD, RACERKØRER

En sejr og en andenplads. Formel 2-saesonen er begyndt godt for Christian Lundgaard i de fire grandprixe­r – otte løb – der er kørt hidtil.

Søndag kørte han fra femtetil andenplads­en i det britiske grandprix blandt andet på en fremragend­e start, hvor han overhalede tre biler inden for de første to sving.

Kort før løbets afslutning, da Christian Lundgaard lå nummer to, blev alle biler sendt igennem pitten efter en safetycar, og danskerens team valgte at skifte daek. Han havde tre omgange til at indhente de tre pladser, som han tabte ved manøvren, og det lykkedes på forbilledl­ig vis, og havde løbet på Silverston­e vaeret en omgang laengere, havde han med stor sandsynlig­hed overhalet vinderen, Dan Ticktum.

»Teamet gjorde et ekstremt godt stykke arbejde, og vi skulle have vundet, hvis vi ikke havde haft et problem under pitstoppet. Der tabte vi syv sekunder,« siger Christian Lundgaard.

Til gengaeld betød daekskifte­t, at han satte hurtigste omgangstid i løbet, og det er to point vaerd i Formel 2.

12 point efter

Det er første saeson i Formel 2 for den 19-årige dansker, og han er godt tilfreds med starten.

»Det har vaeret en ekstremt god start. Jeg ligger treer i mesterskab­et kun 12 point efter etteren, så det er bedre

Robert Shwartzman .......... 81 p. Callum Ilott ...................... 73 p. Christian Lundgaard ......... 69 p. Nikita Mazepin ................. 58 p. Dan Ticktum ..................... 57 p. Guanyu Zhou .................... 51 p. Louis Deletraz .................. 46 p. Yuki Tsunoda .................... 43 p. Filipe Drugovich ................ 41 p. Mick Schumacher .............. 41 p.

Den 8.-9. august: Silverston­e, England Den 15.-16. august: Barcelona, Spanien

Den 29.-30. august: Spa, Belgien

Den 5.-6. september: Monza, Italien

Den 12.-13. september: Mugello, Italien

Den 26.-27. september: Sochi, Rusland end forventet,« siger Christian Lundgaard, der kører for Art Grand Prix.

Der er kørt 4 af 10 grandprixe­r.

Han fik ellers ikke optimale betingelse­r for at forberede sig på Formel 2 efter sejren i Formel 3 sidste år. På grund af et coronaudbr­ud på et hotel på Tenerife blev Christian Lundgaard sat i karantaene i 14 dage. Derfor mistede han vigtige testdage forud for saesonstar­ten.

»Jeg havde ikke ventet at ligge så taet på den førende på dette tidspunkt i saesonen, når jeg ikke fik de tre testdage med i Bahrain, for så havde jeg haft en idé om, hvor hurtig en Formel 2-racer kører,« siger Christian Lundgaard, der er tilknyttet Renaults talentakad­emi.

Mens han ikke fik erfaring fra test af en Formel 2-bil, gav Renault ham til gengaeld erfaring af en helt anden kaliber.

»Da jeg stadig kørte Formel 3, havde jeg en test i Renaults Formel 1. Art Grand Prix var ikke meget for at lade mig prøve den, for den er så meget anderledes i f.eks. downforce i forhold til Formel 3, men man laerer altså meget af at køre en bil, der kører meget hurtigere, og det har jeg båret med mig over som erfaring til i år,« siger Christian Lundgaard.

Når man ikke kører for det bedste team, gaelder det i Formel 1 om at slå sin holdkammer­at, men det er lidt anderledes i Formel 2.

Renault har nemlig placeret teamets to største talenter hos to forskellig­e teams i Formel 2.

Guanyu Zhou kører for UniVirtuos­i Racing, Christian Lundgaard for Art. Samtidig har Christian Lundgaard en holdkammer­at, Marcus Armstrong, hos Art, og dermed har han altså to ”holdkammer­ater”, som han skal slå.

»For mig handler det selvfølgel­ig om at slutte foran dem, men i stedet for at gøre tingene svaere for mig selv, tager jeg det, som det kommer.

Resterende kalender

Teamet gjorde et ekstremt godt stykke arbejde, og vi skulle have vundet, hvis vi ikke havde haft et problem under pitstoppet. Der tabte vi syv sekunder.

Hvis de har en god saeson, kan jeg ikke gøre noget ved det,« siger Christian Lundgaard.

Renault analyserer data fra alle tre kørere for at vurdere, hvordan det går holdets to talenter.

»De er selvfølgel­ig begge konkurrent­er, men i mine øjne er alle konkurrent­er. Renault har data på Armstrong og Zhou, og det ser godt ud i forhold til begge to,« siger Christian Lundgaard.

Christian Lundgaards mål er fortsat at blive Formel 1kører, men begge saeder hos Renault er besat naeste saeson.

Vesti med godt resultat

I Formel 3 fortsaette­r Frederik Vesti med at imponere. I denne weekend tog den 18-årige jyde fra Filskov 18 point med hhv. en femte- og en fjerdeplad­s i de to løb lørdag og søndag.

Frederik Vesti ligger sammenlagt på en fjerdeplad­s i Formel 3.

 ??  ?? »Jeg havde ikke ventet at ligge så taet på den førende på dette tidspunkt i saesonen,« siger Christian Lundgaard.
Foto: Getty Images
»Jeg havde ikke ventet at ligge så taet på den førende på dette tidspunkt i saesonen,« siger Christian Lundgaard. Foto: Getty Images

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark