Jyllands-Posten

Stort drama da Mercedes regnede forkert

Kevin Magnussen blev påkørt og udgik. Begge Mercedes-racere punkterede.

- THOMAS LUND HANSEN thomas.lund@jp.dk

Søndagens britiske Formel 1grandprix var i lange perioder til at gabe sig skaev i ansigtet over, men med tre omgange igen eksplodere­de det hele.

Igennem 50 af 52 omgange førte de to Mercedes-kørere, Lewis Hamilton og Valtteri

Bottas, men begge kørte på så tyndslidte daek, at vejret blev holdt i Mercedes-garagen.

Med to omgange igen punkterede Valtteri Bottas, og han måtte ud og skifte daek, hvorfor han droppede ned på 11.-pladsen.

Hamilton humpede i mål

På sidste omgang skete det samme for Lewis Hamilton, men han humpede bilen i mål med Max Verstappen (Red Bull) lige i haelene.

»Jeg har aldrig oplevet sådan en slutning før. Det var lige før mit hjerte stoppede,« sagde Hamilton efter løbet.

Da Carlos Sainz også punkterede på sidste omgang, bliver naeste weekends grandprix på samme bane spaendende at følge, for den strategi, som holdene havde lagt, viste sig altså at vaere alt for hård for daekkene.

Løbet blev en kedelig omgang for Kevin Magnussen, der udgik på anden omgang. Han blev ramt af Alexander Albon og sendt i barrieren.

Magnussen udgik i en sky af grus, mens Albon modtog en straf på fem sekunder for manøvren, der sendte Magnussen ud.

Grosjean kaempede hårdt

Danskerens holdkammer­at, Romain Grosjean, blev nummer 16, men et opløftende moment var, at han faktisk kaempede med i front over mange omgange, og at bilen derfor så nogenlunde konkurrenc­edygtig ud på Silverston­e.

For Sebastian Vettel fortsatte et mysterium, der kommer til at give overskrift­er i de kommende dage.

Under kvalifikat­ionen var han noget der lignede et sekund langsommer­e end sin Ferrari-holdkammer­at, Charles Leclerc, og da Sebastian Vettel endte som nummer 10 uden at kunne true dem foran sig, vil der blive stillet endnu flere spørgsmål til Ferrari, for Charles Leclerc kørte en fornem tredjeplad­s hjem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark