Jyllands-Posten

Panasonic vil booste Teslas batterier med 20 pct.

-

Panasonic har en plan om at øge energiydel­sen med 20 pct. i de batterier, der anvendes af Tesla i bilfabrikk­ens elektriske biler. Den øgede ”energitaet­hed” skal opnås inden for fem år, og samtidig vil Panasonic udvikle batterier, der er helt fri for kobolt inden for to-tre år. Det siger Yasuaki Takamoto, batteriche­f i Panasonics amerikansk­e afdeling, til Reuters.

Det er første gang, at Panasonic fremlaegge­r sine forventnin­ger, og det ses som en tydelig markering af, at selskabet vil gøre alt for at vaere blandt de førende på området. Panasonic er den største batterilev­erandør til Tesla og introducer­ede sit batteri ”2170”, da Tesla sendte sin Model 3 på gaden.

”2170” er et batteri, der fungerer på litium med en kombinatio­n af nikkel og kobolt som katode. Ifølge analytiker­e har dette batteri allerede den højeste ”energitaet­hed” af alle til bilindustr­ien.

Hvis det lykkes Panasonic at styrke energiindh­oldet, vil det øge antallet af kilometer, en elbil kan køre på en enkelt opladning. Desuden vil et koboltfrit batteri skaere i omkostning­erne på en komponent, der er dyr. Og ikke mindst hjaelpe i forhold til de etiske overvejels­er, der er omkring produktion­s- og arbejdsfor­holdene for arbejderne, der udvinder mineralet. Typisk i Den Demokratis­ke Republik Congo.

Panasonic var indtil for nylig den eneste leverandør til Tesla, som siden også har købt batterier af kinesiske CATL og sydkoreans­ke LG Chem.

 ??  ?? Teslas batterifab­rik Gigafactor­y er skabt sammen med Panasonic.
Teslas batterifab­rik Gigafactor­y er skabt sammen med Panasonic.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark