Jyllands-Posten

Storesøste­r og den nye dreng fører an blandt investerin­gsrobotter­ne

De små investerin­gsrobotter er kommet paent gennem uroen.

- LENE ANDERSEN lene.andersen@finans.dk

De små digitale robotrådgi­vere er sluppet haederligt gennem forårets voldsomme krise. Men storebror og den nye dreng i klassen skiller sig ud, når det gaelder evnen til at skabe afkast gennem de sidste 18 måneder.

Danske Banks June har vaeret bedst for investorer med høj risiko og på andenplads­en for investorer med middel risiko. June er størst af investerin­gstjeneste­rne.

Mens NORD Investment­s har leveret det højeste afkast ved investerin­g med middel og lav risiko.

NORD er en uafhaengig investerin­gsrobot i samarbejde med Saxo Bank. Direktør for NORD Anders Hartmann siger, at investerin­gerne er 100 pct. passive.

»NORD’s løsning er baseret på, at man laegger en langsigtet strategi og så holder helt fast i denne og altså ikke foretager nogen kortsigted­e, taktiske valg. Det eneste, vi gør aktivt, er at rebalancer­e, så risikoprof­ilen hele tiden er den samme,« siger Anders Hartmann.

100 kr. investeret 1. januar 2019 i NORD’s screenede portefølje med 50 pct. aktier var 30. juni i år vokset til 114,10 kr., mens afdelingen med 25 pct. aktier og lav risiko voksede til 111,42 kr. i perioden.

June slår taet felt

Hos June kan portefølje­manageren derimod skrue op og ned for den taktiske allokering af verdensdel­e og for aktier og obligation­er.

»June kom – som Danske Banks pasningspr­odukter i øvrigt – ind i 2020 med en overvaegt i aktier, som vi reducerede i slutningen af januar og begyndelse­n af februar. Så vi kom ind i coronakris­en med en lavere aktieandel. Det har vaeret en fordel,« siger Jacob Hvidberg Falkencron­e, der er talsmand for June.

June Opportunit­y Screened slår et taet felt af højrisikof­onde. Her er de 100 kr. vokset til 118,47 kr.

De forskellig­e fonde har dog ikke praecis samme risiko, selv om de har samme risikoprof­il. Mens Nora og June kan køre helt op til 100 pct. aktier i deres fonde med størst risikovill­ighed, så har Sparindex som udgangspun­kt lidt faerre aktier i sin fond med høj risiko.

Forskellen er også udtalt ved lav risiko, hvor Darwin Lav kun har 15 pct. aktier i portefølje­n, mens Darwin Moderat og June Balanced har 35 pct. aktier, og NORD og Nora Two har 25 pct. aktier.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark