Jyllands-Posten

Coronapakk­e

-

Vi kan ikke saette et tal på, hvordan det vil påvirke vores forretning, men budgettet har potentiale­t til mindst at fordoble omfanget af bygningsre­noveringer i Europa. MIRELLA VITALE, SENIOR VICE PRESIDENT, ROCKWOOL GROUP

på, at der er forhøjet usikkerhed i forhold til, når prissaetni­ngen i højere grad er baseret på det, man kan se her og nu.

En konkret risiko er f.eks., at klimadagso­rdenen kan nå at mutere mange gange i løbet af de syv år, EU-budgettet omhandler. Der er slet ikke usandsynli­gt, at EU eller staterne individuel­t undervejs vil dirigere de mange penge hen mod andre teknologie­r eller til helt andre områder.

Dividende som planlagt

En yderligere interessan­t detalje for Rockwools aktionaere­r i forbindels­e med coronakris­en er, at selskabet har valgt at opretholde de udbyttebet­alinger, man har stillet i udsigt.

Mange andre selskaber har ellers valgt at annullere udbyttebet­alingen, fordi de, situatione­n taget i betragtnin­g, fandt det bedst at holde pengene på kistebunde­n.

Andre har vaeret nødt til det, fordi de har modtaget penge fra danske hjaelpepak­ker, som kommer med den restriktio­n, at modtagerne ikke kan udbetale udbytte i år eller naeste år.

For Rockwool har det ikke vaeret relevant at søge corona-hjaelp i Danmark, hvor byggemarke­det aldrig har vaeret hårdt ramt af nedlukning­en, oplyser kommunikat­ionsdirekt­ør Michael Zarin.

Det er altså ikke sådan, at man har afholdt sig fra at søge hjaelp, for at kunne udbetale udbytte.

Alligevel sender udbyttebet­alingen et markant signal til aktionaere­rne. Dels om, at koncernen finansielt føler sig meget tryg. Dels om, at aktionaere­rnes interesser vejer tungt.

Cirka en fjerdedel af udbyttet går til hovedaktio­naeren, Rockwool Fonden, og et af argumenter­ne var, at denne uforandret skulle have penge til at opretholde sine aktivitete­r.

Alle mindre aktionaere­r kommer automatisk til at nyde samme respekt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark