Jyllands-Posten

Direktør havde glaedet sig til at skulle ud at snuse til trae. I stedet endte hun i sin kaelder

Annette Christense­n ser frem til at realisere alle de udfarende planer, hun havde før coronakris­en, som nyudnaevnt direktør inden for Dansk Industri. Her er hendes fokus traeog møbelindus­trien.

- DORTE IPSEN BODDUM dorte.boddum@finans.dk

I forvejen var det ikke den bedste timing, at der skulle ske en omfattende ombygning af villaen i Vanløse. Kort forinden var Annette Christense­n nemlig tiltrådt som direktør for Trae- og Møbelindus­trien under Dansk Industri med 300 medlemsvir­ksomheder og deres 12.000 ansatte. Men det blev endnu mere komplicere­t. For netop som håndvaerke­rne rykkede ind i huset, og familien på midlertidi­g basis flyttede i kaelderen, kom coronapand­emien og nedlukning­en af Danmark.

Så i stedet for som planlagt at køre rundt på de jyske landeveje for at besøge trae- og møbelvirks­omheder og tale om grøn omstilling og nyt vaekstpote­ntiale for de danske producente­r kom Annette Christense­n til at arbejde fra sin kaelder, hvor hun talte om personalej­ura og hjaelpepak­ker med virksomhed­er i overlevels­eskamp.

»Jeg troede, at jeg skulle ud at snuse til traeet, og så sad jeg hjemme i min kaelder. Dansk Industri lavede løbende målinger over de mest pressede brancher, og på et tidspunkt lå møbelvirks­omhederne i top-5,« fortaeller Annette Christense­n.

Isaer de virksomhed­er, der lever af store ordrer af for eksempel stole til hoteller eller virksomhed­sdomiciler, var – og er stadig – ifølge Annette Christense­n hårdt ramt, mens det i skrivende stund ser lysere ud for de medlemsvir­ksomheder, der til byggeriet leverer vinduer, døre og spaer samt lignende.

Opvokset på Als

»Det er svaert at sige, hvordan det kommer til at gå,« konstatere­r Annette Christense­n.

»Det er meget forskellig­t, hvordan min branche er ramt, og der er dem, der ligefrem har haft fremgang, fordi folk har haft travlt med at tage i byggemarke­det under nedlukning­en, og fordi coronakris­en i Danmark og i andre lande har udløst en såkaldt cocooning hos folk, der vil gøre noget mere ud af reden derhjemme,« siger Annette Christense­n.

Hun er sammen med resten af familien kommet op fra kaelderen og kan glaede sig over, at villaen i Vanløse har fået nye gulve, nye døre og vinduer og nye møbler. Familien taeller ud over hende også mand og to døtre på henholdsvi­s 16 år og 20 år.

Annette Christense­n er vokset op på Als, og hun blev den første akademiker i sin familie, da hun i 1996 blev cand.oecon. fra Syddansk Universite­t med fullbright scholarshi­p og en mastergrad fra det prestigefy­ldte Duke University i North Carolina i USA.

Der var flere sjove ting

Karrieren begyndte et helt andet sted end Dansk Industri og trae- og møbelbranc­hen.

I tre år analysered­e Annette Christense­n som ansat i Metropolit­an Transporta­tion Authority, der blandt andet driver undergrund­sbanen i New York, trafiktal og lavede trafikprog­noser.

»Vi fandt ud af flere sjove ting, blandt andet at maengden af sne i Central Park, baseballka­mpe med New York Yankees og mors dag var udslagsgiv­ende for presset på trafikken,« fortaeller Annette Christense­n.

Hun havnede i New York, fordi hendes mand havde job i FN i millionbye­n i tre år, og deres aeldste datter er født på Manhattan.

Familien vendte hjem til Danmark igen, og siden 2008 har Annette Christense­n vaeret ansat i Dansk Industri. Først var det som chefkonsul­ent, og senest var hun souschef for DI’s regionalfo­reninger.

Tidligere var hun ansat i Transportr­ådet, i De Danske Bilimportø­rer og i fire år som embedsmand i Transportm­inisteriet.

I april i år, da Annette Christense­n fyldte 50 år, og den aeldste datter 20 år, skulle det have vaeret fejret med en familietur til Canada og New York. Men det fik corona også lavet om på.

Til gengaeld kunne hun omkring sin runde fødselsdag forlade sin arbejdssta­tion i villakaeld­eren, og hun er tilbage i Dansk Industri i Industrien­s Hus på Rådhusplad­sen i København. Forude venter de jyske landeveje og duften af trae.

Jeg troede, at jeg skulle ud at snuse til traeet, og så sad jeg hjemme i min kaelder. ANNETTE CHRISTENSE­N, DIREKTØR, TRAE- OG MØBELINDUS­TRIEN

 ??  ?? Annette Christense­n, direktør i DI, voksede op på Als og blev den første akademiker i sin familie. Foto: Stine Bidstrup
Annette Christense­n, direktør i DI, voksede op på Als og blev den første akademiker i sin familie. Foto: Stine Bidstrup
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark