Jyllands-Posten

Flere tusinde holder deres egen Smukfest

Den coronaafly­ste Smukfest 2020 afløses af hundredvis af mindre erstatning­sfester over hele landet.

- HENRIK GRØNVALD henrik.groenvald@jp.dk

»Der bliver masser af Smukfest de kommende dage – desvaerre bare ikke i Dyrehaven i Skanderbor­g,« konstatere­r talsmand Poul Martin Bonde, Skanderbor­g Festivalkl­ub.

Søndag middag skulle hegnet have vaeret vaeltet til campingomr­ådet på Kaerlighed­en i Skanderbor­g, og tusindvis af unge ville de kommende dage have holdt forfest, inden Smukfest for alvor skulle vaere begyndt onsdag.

På grund af coronapand­emien og forbuddet mod større forsamling­er er festivalen imidlertid blevet aflyst. I stedet bliver der i de kommende dage og ikke mindst i naeste weekend holdt flere hundrede erstatning­sfester rundtomkri­ng i landet.

Stor opbakning

Smukfest har selv opfordret sine mange skuffede gaester til i stedet at holde Walthers Hjemmefest og udsendt et inspiratio­nshaefte. Ud fra opslagene på Facebooksi­den og salget af festivalpa­kker med bl.a. merchandis­e, årets udgave af Smukgin,

armbånd, drinksopsk­rifter og tips til en god fest, vurderer talsmand Poul Martin Bonde, at tusindvis skal til hjemmeSmuk­fest i den kommende uge.

»Vi har ikke tal på det, men vi fornemmer, at der er rigtig stor opbakning. Vi har solgt 400-500 festsaet, som hver raekker til 10-12 personer, så de alene rammer 4.000-5.000 personer,« siger Poul Martin Bonde.

Skanderbor­g Festivalkl­ub har ifølge ham fået rigtig mange henvendels­er fra folk, som er i gang med at arrangere deres egen fest.

Et lille fix

»Det er dejligt at maerke, hvor meget festivalen betyder for rigtig mange. Folk har alligevel sat tid af til Smukfest, og nu prøver de at få et lille fix af den rigtige festival ved at mødes i mindre grupper og varme op til 2021,« fortaeller Poul Martin Bonde.

Festivalkl­ubben har lavet playlister for alle dage, og på hjemmeside­n kan man også hente et program for hele ugen, så man hver dag kan følge med i, hvad der skulle vaere sket. Desuden bliver der genudsendt koncerter, og Danmarks Radio kommer til Skanderbor­g og laver en finaleafte­n på lørdag.

»Det er på en totalt trist baggrund, men et forsøg på at holde humøret oppe, og det håber vi, lykkes,« siger Poul Martin Bonde.

karry, kokos, løg, hvidløg, ingefaer og tomater.

I den udvidede ”tallerkenv­ersion” havde vi valgt chicken korma med friske grøntsager som f.eks. grøn peber, der svømmede rundt i sovsen med små søer af fedt. Fyldet i de to små samosaer var ubestemmel­igt finthakket, men bestemt velsmagend­e. Fladbrødet var blødt og en kende kedeligt, men det skyldes nok mere transporte­n hjem i den lukkede pose end dets oprindelig­e beskaffenh­ed. Pappadamme­n var sprød, og meget andet er der vel ikke at sige om det ekstra tilbehør.

Rigeligt kogt

Man kan vaelge brune eller hvide ris til sine retter. Faelles for begge versioner var, at de forekom en smule klaege og overkogte, men det må vaere prisen for hurtig mad, at risene holdes varme i laengere tid. Kendetegne­ne for retterne var, at de i varierende grad var ret staerke, så Indisk er måske ikke et sikkert valg for børnefamil­ien.

Aarhus Street Food tilbyder kulinarisk­e rejser, der langt overskride­r Udenrigsmi­nisteriets rejsevejle­dninger. Indisk er i den mere eksotiske kategori, men er bestemt turen vaerd.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark