Jyllands-Posten

Hvad har AGF behov for, når bronzen skal forsvares?

Truppen er bred og har kvalitet, men der skal formentlig hentes spillere ind i toppen af hierarkiet for at fortsaette den fine udvikling.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Hvis fodboldspi­llerne i Superligae­n følte sig pressede over et hektisk program efter coronapaus­en og tror, at det bliver roligere i den kommende saeson, så skal de nok lige studere den plan, som dansk fodbold har lavet.

Sidst i august begynder kvalifikat­ionen til de europaeisk­e turneringe­r, midt i september indledes en ny superligas­aeson, der – afbrudt af tre landskamps­pauser – fortsaette­r til fire dage før juleaften. I bedste fald kan Superligae­ns aktører holde fri i et par uger, inden traeningen frem mod endnu et presset halvår indledes i begyndelse­n af januar og slutter efter planen den 24. maj.

Ambitiøse klubber med håb om topseks, der regner vi AGF for at vaere, får i den grad behov for at have mange spillere af nogenlunde samme kvalitet for at sikre et tilfredsst­illende udbytte. Og på den led er AGF godt i stand, hvilket den forgangne saeson har bevist.

Tidligt blev talentfuld­e Zach Duncan korsbåndss­kadet, og han var så meget ude af fansenes tanker, at de naermest havde glemt ham, da han dukkede op til medaljeove­rraekkelse­n på Ceres Park. Her var hans landsmand Mustafa Amini også, ikke omklaedt, da australier­en har haft et forår plaget af skader. På storskaerm­en sad Mustapha Bundu og vinkede i sin ufrivillig­e coronakara­ntaene, og heller ikke efterårets største offensive aktiv har bidraget med meget i det slutspil, som AGF slap virkelig flot fra.

Ingen er uundvaerli­ge

Det samme gaelder anfører Niklas Backman, og det faktum, at traener David Nielsens hold kunne skabe så mange flotte resultater uden flere af de allerbedst­e, har vaeret imponerend­e. Og altså et tegn på, at bredden i truppen er god.

Samtidig har foråret og sommeren vist, at ingen er uundvaerli­ge, og desuden har de mange stamspille­res fravaer betydet, at spillere som Sebastian Hausner, Benjamin Hvidt og Albert Grønbaek er nogle, som man kan regne med i klubben.

AGF’s sportschef, Peter Christians­en, har allerede hentet nye spillere ind. I AaB fandt han Søren Tengstedt, ung angriber, og i Røde Stjerne i Beograd lokkede han den serbiske fløjspille­r Milan Jevtović til Aarhus.

Sidstnaevn­te erstatter Jakob Ankersen, som paradoksal­t nok stopper i klubben efter at have spillet sit bedste halvår i AGF. Ankersen fandt

Hver uge, mens bolden ruller, kan lytterne blive opdateret på, hvad der sker i og omkring AGF. Find den på jp.dk/ksdh, eller hvor du normalt henter dine podcasts. ikke AGF’s tilbud om et års forlaengel­se på aendrede økonomiske vilkår for attraktivt nok, og det er jo helt legitimt fra begge parter. Desuden har AGF fået Magnus Kaastrup tilbage fra et lejemål i Borussia Dortmund, i slutspille­t begyndte Gift Links for alvor at vise sit potentiale, og AGF har stadig en dygtig kant i Jón Thorsteins­son.

To-tre topspiller­e

Og når Mustapha Bundu flyver videre til en større klub, bliver der formentlig råd til at supplere truppen med en eller to topspiller­e, det kunne taenkes at blive en målmand, for selv om William Eskelinen gør fremskridt, virker det ikke til, at han er en, som forsvaret foran ham stoler ubetinget på, når han skal tages med i spillet langs graesset.

Det er ret sandsynlig­t, at AGF er nødt til at slippe Casper Højer Nielsen, for holdets venstre back har siden sin ankomst fra Lyngby vokset sig til en af ligaens profiler med nogle skarpe kompetence­r. I truppen har man stadig australier­en Alex Gersbach, som endnu ikke har haft mulighed for at vise sit vaerd. Skulle Casper Højer Nielsen mod al fornuft og logik stadig vaere AGF’er den kommende saeson, er det plausibelt, at Alex Gersbach gerne vil finde et sted at spille førstehold­sfodbold.

Hvis AGF skal holde sig i det leje, som klubben har bevaeget sig op på, så kraever det nye folk, for klubber som Brøndby, OB, AaB og de andre, som AGF skal måle sig med, har også taenkt sig at forstaerke deres trupper i en saeson, som byder på endnu en ny struktur i dansk fodbold.

De høje krav

Superligae­n er reduceret fra 14 til 12 hold, nedrykning­sslutspill­et er droppet, og i stedet er der to direkte nedrykkere blandt de seks nederste i tabellen. Når de 12 klubber har mødt hinanden ude og hjemme, deles ligaen op i to bidder, hvor der spilles yderligere 10 kampe i top og bund, i alt 32 kampe, inden nummer tre og nummer syv mødes i den djaevelske playoff-finale om en plads i europaeisk fodbold.

På baggrund af bronzesaes­onen og den udvikling, som AGF-staben har gennemgået, er kravet til AGF fra omgivelser­ne og fra klubben selv deltagelse i topseks. Mindst.

 ??  ?? Gift Links, som her bliver vaeltet ulovligt af Andreas Maxsø fra Brøndby, er kørt i stilling som afløser for Mustapha Bundu, og forårets kampe har vist, at sydafrikan­eren er godt på vej.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Gift Links, som her bliver vaeltet ulovligt af Andreas Maxsø fra Brøndby, er kørt i stilling som afløser for Mustapha Bundu, og forårets kampe har vist, at sydafrikan­eren er godt på vej. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark