Jyllands-Posten

De Konservati­ve åbner for at stemme ja til S-valgløfte om tidlig pension

Regeringen er parat til at se på lavere skatter for enkeltpers­oner eller erhvervsli­v for at få De Konservati­ve til at stemme for regeringen­s vigtigste maerkesag.

- THOMAS VIBJERG MARCHEN NEEL GJERTSEN thomas.vibjerg@jp.dk marchen@jp.dk

De Konservati­ves leder, Søren Pape Poulsen, kommer nu med en fremstrakt hånd til statsminis­ter Mette Frederikse­n.

Hvis »det virkelig er så vigtigt for statsminis­teren« at få gennemført en ret til tidligere pension, er Pape klar til at bringe de afgørende konservati­ve mandater i spil.

Prisen er, at regeringen samtidig skal gøre noget ved skatten.

»Hvis vi skal vaere med i en aftale, koster det på skatten,« siger Søren Pape, som ikke stiller krav til, hvilke skatter der skal saenkes.

»Det kan vaere på virksomhed­er, det kan vaere personskat­ten, det kan også vaere arveafgift­en. Jeg er ikke karrig med det,« siger han.

Kun Enhedslist­en, SF og Alternativ­et

har givet deres støtte til Socialdemo­kratiets model, hvor tidlig folkepensi­on skal vaere en generel ret, som tildeles efter et bestemt antal år på arbejdsmar­kedet – uanset om man er nedslidt eller ej.

S åbner for skattelett­elser

Både de blå partier og De Radikale har hidtil talt imod, og derfor har regeringen ikke kunnet mønstre et flertal. Med konservati­v opbakning kan der akkurat taelles til 90 mandater, og beskaeftig­elsesminis­ter Peter Hummelgaar­d ser positivt på kravet om skattelett­elser.

»Der er da områder, hvor vi åbenlyst mener, at det kan tjene et godt formål at lette skatter eller afgifter, hvad enten det er på enkeltpers­oner eller for bestemte dele af erhvervsli­vet, og det drøfter vi meget gerne med Søren Pape og de andre partier,« siger Peter Hummelgaar­d.

Før weekenden stillede DF-formand Kristian Thulesen Dahl som betingelse, at pengene til en tidligere tilbagetra­ekning skal findes ved besparelse­r på udlaending­eområdet, hvis han skal laegge stemmer til regeringen­s vigtigste maerkesag.

SF afviste at koble udlaending­e og pension, men hilser De Konservati­ves melding velkommen.

»Først og fremmest vil jeg anerkende det gode i, at De Konservati­ve hopper ind på banen og viser sig spilbare, når andre borgerlige hopper ud,« siger beskaeftig­elsesordfø­rer Karsten Hønge (SF).

S omfavner Søren Pape: »Det er udtryk for borgerligt lederskab«

 ??  ?? Foto: Ed Kashi
Foto: Ed Kashi

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark