Jyllands-Posten

Corona-smittetal passerer 18 mio. på verdenspla­n

I løbet af fire dage er yderligere én million mennesker blevet bekraeftet smittet med coronaviru­s.

-

Antallet af bekraefted­e coronasmit­tetilfaeld­e har passeret 18 millioner globalt, viste en opgørelse fra det amerikansk­e Johns Hopkins University mandag morgen dansk tid.

Dermed er antal smittetilf­aelde øget med 8 mio., siden milepaelen på 10 mio. blev passeret den 28. juni. For fire dage siden oversteg tallet for første gang 17 mio.

Det globale dødstal som følge af covid-19 blev mandag morgen opgjort til naesten 690.000.

Virussen dukkede første gang op i slutningen af 2019 i den kinesiske by Wuhan.

I marts meddelte Verdenssun­dhedsorgan­isationen (WHO), at udbredelse­n af virussen var så voldsom, at det kunne karakteris­eres som en pandemi.

Flere lande, som tidligere har haft succes med at få kontrol over spredninge­n, melder nu om en genopbluss­en i antallet af nye smittede. Det har fået regeringer til at genindføre restriktio­ner og nedlukning­er til trods for bekymringe­r over yderligere indhug i økonomien.

USA topper opgørelsen fra Johns Hopkins University over smittetilf­aelde med naesten 4,7 millioner foran Brasilien med over 2,7 mio. og Indien med 1,75 mio.

»Der er ingen mirakelkur«

Verdenssun­dhedsorgan­isationen, WHO, advarede mandag om, at det måske aldrig vil lykkes at finde en »silver bullet« mod covid-19. På engelsk daekker udtrykket over en simpel løsning på et komplicere­t problem.

»Der er ingen mirakelkur i øjeblikket, og det er ikke sikkert, at der nogensinde kommer det,« sagde WHOchef Tedros Ghebreyesu­s på et videopress­emøde.

Derfor opfordres der til, at alle verdens lande konsekvent håndhaever sundhedsti­ltag som at holde afstand, håndvask, test af befolkning og brugen af mundbind.

»Beskeden til folk og regeringer er klar: Gør det hele,« sagde Ghebreyesu­s.

WHO-chefen sagde på videopress­emødet, at virusudbru­ddet er den største globale sundhedskr­ise siden starten af det 20. århundrede. Den internatio­nale jagt på en vaccine er også historisk.

»Der er mange vacciner på forsøgssta­diet, et par stykker i den sidste del af de kliniske forsøg – og der er håb. Det betyder ikke nødvendigv­is, at vi vil få en vaccine, men i det mindste er hastighede­n, som vi har nået det niveau, vi er på nu, uden fortilfael­de,« sagde Ghebreyesu­s.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark