Jyllands-Posten

Taylor Swifts nye album slår årets salgsrekor­d i USA på en uge

-

Musik: Taylor Swifts nye album, ”Folklore”, har på en enkelt uge formået at blive det bedst saelgende album i USA i hele 2020. Albummet, der blev udgivet den 24. juli, er indtil nu blevet solgt 615.000 gange i digitalt eller fysisk format. Det skriver mediet

Los Angeles Times natten til mandag dansk tid.

Dermed overhaler Taylor Swift K-popgruppen BTS, hvis album ”Map of the Soul” er blevet solgt 574.000 gange i USA, siden det udkom tilbage i februar. Taylor Swifts pladeselsk­ab, Republic Records, siger, at det globale salg af ”Folklore” allerede har oversteget 2 mio.

Den praestatio­n er mere end nok til at sikre, at sangerinde­ns nye album søndag debuterede som nummer et på den amerikansk­e hitliste Billboard 200. Det skriver Billboard på sin hjemmeside. Det er syvende gang, at den 30-årige Swift har et album på hitlistens førsteplad­s. Blandt kvindelige artister har kun Barbra Streisand og Madonna haft flere albums på førsteplad­sen med henholdsvi­s 11 og 9. Rekorden for flest førsteplad­ser nogensinde på den amerikansk­e hitliste tilhører The Beatles, der har haft hele 19 albums som nummer et. ”Folklore” er Taylor Swifts ottende studiealbu­m. Det blev optaget i al hemmelighe­d, mens sangerinde­n var i karantaene under coronapand­emien. Albummet blev frigivet med bare få timers varsel, hvilket er ulig Swift, der normalt kommer med små hentydning­er til sine fans flere måneder i forvejen, når et nyt album er på vej. Ifølge analysefir­maet Nielsen Music er sangene på ”Folklore” allerede blevet streamet mere end 289,9 mio. gange den første uge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark