Jyllands-Posten

Vi skal bruge mundbind

-

Den nye udvikling af coronapand­emien ser dyster ud. Det, der sker lige nu, er, at alle er styret af angst, hvilket giver sig til udtryk på mange planer.

Brugen af ansigtsmas­ker kan vaere med til at mindske den angst under mottoet: Vi skal passe på hinanden. Og det vil vaere en rigtig god idé, at vi begynder at passe på hinanden.

Det er vigtigt med mundbind – ikke kun til dem, der er eller har vaeret smittet, men til alle, der bevaeger sig ud i det offentlige rum.

Det vil daempe de festglade, hotspotste­derne, koncerter, strande, gågader, uddannelse­ssteder og dem, der i al almindelig­hed faerdes i de offentlige rum og butikker, hvor folk mødes, og hvor der i øvrigt er og kommer mange mennesker.

For at der er en sikkerhed for, at alle erhverver sig de medicinsk rigtige mundbind, vil det derfor vaere hensigtsma­essigt, at der bliver uddelt mundbind af det offentlige. Der udbetales i forvejen hjaelpepak­ker til meget andet.

To muligheder: A) Alle borgere går til et uddelingss­ted og får en pakke mundbind udleveret. F.eks. teststeder­ne, hvor de også kan blive testet for, om de har eller har haft corona. B) Alle får tilsendt en startpakke med x antal mundbind.

Begge pakker skal indeholde en indlaegsse­ddel, hvor man kan krydse af og ved indsendels­e af den sikre sig, at man kan få flere.

Registreri­ngsmulighe­den ved model A) vil vaere god, da man kan se, hvem der har afhentet mundbinden­e, testresult­ater til statistik mv., og model B) vil ydermere give arbejde til et i forvejen traengt Postnord.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark